lauantai 3. marraskuuta 2012

Viikon TYKE:t


Tähän mennessä TYKE:n kokeiltuja lajeja ovat:
- kahvakuula x 2
- koripallo
- Han Moo Do - kamppailulaji
- salibandy
- jooga
- juoksukoulu (teoriaosuus)
- jousiammunta
- kyykkä
- golf
- kirkkovenesoutu
- pilates
- vesijumppa
- zumba
- vesijuoksu

Viikon TYKE-liikunnat sisälsivät kaksi uutta lajikokeilua elikkä zumban ja vesijuoksun. Zumbatunti oli maanantain ohjelmassa ja zumbaa meille opetti erittäin innostunut opettaja. Koulun jumppasalissa sovittiin hyvin zumbailemaan. Ope sanoi, että ensimmäinen kerta menee ihmetellessä, toinen kerta saa jo innostumaan kolmannella kerralla olette jo konkareita. Onneksi lajikokeiluihin kuuluu vielä toinen zumbakerta. Ope oli ihan oikeassa ensimmäisestä kerrasta jäi sellainen olo, että olikohan tämä oikeasti kivaa. Ensimmäinen tunti vedettiin meille opettaen eli käytiin ekaksi läpi liikkeitä ja sitten musiikit soimaan ja seuraamaan open liikkeitä. Muutaman biisin jälkeen oli onnistunut olo, mutta olihan siellä ihan hebreaosioitakin! Mutta ehdottomasti menen myös toiselle zumbatunnille. Se vedetäänkin kuulemma ihan oikeasti eli seurataan vain open liikkeitä!Tiistaina jatkuivat TYKE:n vesiaiheet eli lajikokeiluna oli vuorossa vesijuoksu. Edellisen viikon vesijumppa yllätti tehokkuudellaan, joten olin jo orientoitunut tehokkaaseen tuntiin. Tunnin aikana käytiin läpi erilaisia tekniikoita ja välillä mentiin vedessä eteenpäin istualleen varpaat veden pinnalla vilkkuen. Myös kylkimyyryä vedettiin yhteen otteeseen. Mutta muuten tunti keskittyi vesijuoksutekniikkaan. Viimeisessä Juoksija-lehdessä oli juttua vesijuoksun tehokkuudesta. Jutun mukaan vesijuoksu on myös erinomainen korvike tavalliselle juoksulle mm. talviaikaan. Jutun luettuani en ollut ollenkaan harmissaan, että tämän viikon normaalijuoksut jäivät yhteen kertaan :)


Torstaina ohjelmassa oli TYKE:n työpaikkaliikuttaja koulutus. Koulutus sisälsi PoKaLi:n toimistolla teoriaosuuden, jossa kuunneltiin teoriaa tuki- ja liikuntaelimistön rakenteesta ja toiminnasta sekä liikunnan vaikutuksesta verenkiertoon ja hengityselimistöön. Välipalana oli taukoliikuntaa tämän postauksen liitteiden mukaisilla liikkeillä. Ennen kuntosalille siirtymistä juotiin vielä kahvit ja syötiin sub:it. Käytännön harjoitteluun mentiin sitten kuntosali Energyyn. Lämmittelyn jälkeen vedettiin 45 minuutin circuit-tyyppinen kierto Easy Line Technogymin kehittämällä tehokkaalla kiertoharjoittelumenetelmään kehitetyllä laitteistolla. Laitteita ei tarvitse säätää, vastus kasvaa sen mukaan kuinka nopeasti teet liikkeet (lainaus Enegyn sivuilta). En ole käynyt aikaisemmin sisällä missään nykyisissä valtavissa kuntosaleissa. Minun kuntosalikokemukset ovat hieman vaatimattomammat. Uimahallin kuntosali on hiukka pienempi. Energyn keskustan sali on valtava, 1250 neliötä laitteita laitteiden perään. Silmät ymmyrkäisinä ihmettelin salin kokoa ja laitteiden määrää. Harjoitteen jälkeen sai jäädä vielä kokeilemaan kuntosalilaitteita. Muutamaa laitetta kokeilin, mutta tällainen "kuntosalijärkytys" sai taas sisäisen minän tekemään stopin ja miettimään tuollaisen kuntosaliharjoitteen (lue: kuntosaliympäristön) mielekkyyttä. Mutta olihan siellä se juoksumatto, jota olisi ehdottomasti pitänyt kokeilla. Toisaalta meillä on kahden viikon päästä lajikokeiluna kaksi kuntosalikertaa Energyllä. Järkytyksen jälkeen voisi lähteä kokeilemaan salin tarjontaa ihan avoimin mielin ja olenhan minä noihin kokeiluihin jo ilmoittautunut.


En ole täällä blogissa vielä kehunutkaat, että juniorille hommattiin kuntosalikortti muutama viikko sitten ja nyt minun energiajuomat, protskupatukat, raejuustot yms. häviävät parempiin suihin :))

Ei kommentteja: