sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Fakkiutunut jäärä


Syksyllä, kun aloitin uimahallikauden, ostin Rantakylän uimahallille kymmenen kerran sarjalipun. Maksoin 28 euroa kymmenen kerran lipusta, joka sisälsi myös kuntosalin käytön. Kaupungin työntekijöinä saamme alennusta 50 % uimahallilipuista. Tarkoituksena oli käydä aina ennen uintia polkemassa kuntopyörällä, jotta tuntuma pyörään säilyisi talven yli. Niin olen myös tehnyt.
Salilla on kolme erilaista kuntopyörää, perinteisin kuvissa oleva, sitten tuolla taustalla näkyvä hieman pitemmälle säädöiltään ja ulkomuodoltaan viety versio ja kolmantena on sellainen selkänojallinen "mummomalli". Minä olen tehnyt kaikki kuntopyöräilyt tällä antiikkivehkeellä. En tiedä mikä minua estää valitsemasta tuota modernimpaa pyörää silloin kuin se olisi vapaa. 


Olisiko ollut kahdeksas kerta polkea tuota kuntopyörää, kun löysin namikan, josta voin säätää pyörän vastusta! Haloo hei, poljin aikaisemmat kerrat sillä vastuksella, mikä pyörään oli jäänyt edelliseltä polkijalta! Myös pyörän satulan korkeuden säätö on yhtä taidetta. Yhden kerran kesken polkemisen, satulan korkeuden säätönamikka lähti irti ja satula valahti alas. Onneksi pysyin kuitenkin satulassa.

On tuo pyörä kyllä asiansa ajanut. Kuntosalipyöräilyllä saa tosi hyvin hien irtoamaan ja lihakset lämpiämään.
Ehkäpä minun pitäisi antaa vaan periksi ja ostaa salikortti edellisessä postauksessa arvostelemalleni hehtaarisalille. Siellä olisi kymmeniä hienoja kuntopyöriä, joissa oli jos jonkin näköistä säätömahdollisuutta!!!

3 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Tollahan on mukava polkea:)

Hanne kirjoitti...

Mie kurkkasin vasta viime maanantaina ekaa kertaa rantakylän uimahallin kuntosaliin ja sehän oli oikein passelin näköinen sali hyvine vehkeineen ;) Mummopyörällä on monesti parempi ajaa, löytää paremman ajoasennon kun esim spinningpyörällä :)

Punatulkku kirjoitti...

Joo, eihän välineissä ole mitään vikaa, vaan käyttäjässä....:)))
Hanne, tuo uimahllin sali on perushyvä ja välineet ovat OK! Nämä jutskat ovat vain peräisin järkytyksestä, jonka koin torstain hehtaarisalin näkemisestä.