sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Pakkaspäivää


Aamun aloitin aikaisin ja se on yhtä kuin normaali arkiaamun herätys eli kellon ollessa noin 5.40. Heräilin siihen, että huusholli tuntui hieman viileältä. Eikä ihme, pakkasmittari näytti -27,4 astetta. ja huonelämpötila +18,4 astetta. Heräilin ja laitoin takkaan tulet. Kävin liiteristä normaalia isomman annoksen puita ja lämmitin takkaa antaumuksella. Samalla luin A-L Härkösen kirjan Juhannusvieras loppuun. Nautin kirjoittajan sujuvasta ja niin arkirealismiin pohjautuvasta kerronnasta. Hymyn virne kasvoilla kävin takan lämmityksen lopetettuani ja pellin kiinni saatuani pikaisella lenkillä karvaisen juniorin kanssa. Koira on tottunut tekemään isomman tarpeensa pusikkoon, joka nyt pakkasilla ja lumivallien aikaan on yhtä tuskaa. Hyvää paikkaa ei tahdo millään löytyä kinoksesta ja jos sinne menee, niin tassut jäätyy. Voi itku!




Olen myös aikas tyytyväinen tämän vuoden saannokseen opiskelun saralla. Ensimmäinen valinnaisaineen lähdekirjallisuustehtävä on viittä vaille valmis, YES! Toinen samaan tahtiin, niin pääsen irti näistä ainetehtävistä opinnäytetyön kimppuun. Sen tiimoilta olen yrittänyt saada yhdestä televisio-ohjelmasta tietoa. Olen laittanut s-postia sekä YLE:lle että MTV:lle, mutta YLE ei ainakaan pystynyt vastaamaan huutooni.
Mutta voinhan yrittää huutaa täälläkin! Sunnuntaina 27.12.2009 tuli televisiosta ohjelma, jossa oli aiheena tehtaan lopettamisen vaikutus jonkun kunnan jätevedenpuhdistukseen. Eli kun kunnan jätevedet oli johdettu tehtaan puhdistamoon ja sitten tehdas lopetettiin, niin mihin toimenpiteisiin kunnan oli nopeasti ryhdyttävä, Jos joku muistaa ohjelman tai aiheen (voi olla myös uutisaihe) niin vinkatkaa kaikki mahdollinen tieto kommenttilaatikkoon, KIITOS!

Ei kommentteja: