perjantai 25. joulukuuta 2009

Rakennusurakka

Kun kerran Susikairassakin ja täälläkin on rakennettu, niin miksi en minä myös kokeilisi. Mietin ensin vuorokauden pääni puhki, että mistä saan tyhjiä maitopurkkeja, kun meillä ei juoda maitoa. Sitten hokasin, että saman asian mehupurkit ajavat muottihommassa. Niinpä ei kun hommiin:


Muottien valu tapahtui erittäin hyvän sään aikaan. Pakkasta oli reilusti alle-10 astetta, joten tiilien kovettuminen muotteihin tapahtui noin vuorokaudessa.


Sitten päästiin muottien purkuun ja tiilien ihailuun. Muotit tuli laitettua liian täyteen massaa ja massa turposi muoteissa jonkin verran, joten tiileistä ei tullut ihan symmetrisiä.


Aattopäivänä oli vuorossa itse rakennusprojekti. Tiilet olivat liukkaita ja ei ihan tasaisia, joten tiilien latominen päällekkäin tuotti jonkin verran ongelmia. Sitten tuli eteen toinenkin ongelma, kun tiilet eivät  riittäneet rakennelmaan. Sitä ne säästöt teettävät! Jouduin tekemään uuden satsin massaa kovettumaan muotteihin ja lopullinen rakennusprojekti jäi joulupäivälle.


Joulupäivänä lisätiilien avulla sain rakennelman kyhättyä kokoon ja kynttilän sisälle palamaan. Projektia täytyy hieman kehitellä ja miettiä mikä olisi hyvä laasti tällaisille tiileille. Kun laastia ei ollut sitomassa tiilejä toisiinsa, ei tarvittu aattoiltana kuin karvaisen juniorin yksi kirsun tökkäisy, niin koko rakennelma oli nurin. Mutta tätä on kiva kehitellä ja kokeilla. Samoin nyt mietityttää minkälaisen roihun rakennelman sisään uskaltaa laittaa, että se ei rupeaisi sulamaan ja näyttäisi kuitenkin ulospäin kivalta. Mutta mukava projekti tämä oli ;))

2 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Jouluterveiseni tulin tuomaan.. Mukavia joulunpyhiä!

Rakennusprojekti näyttää hauskalta. Kävisikö laastiksi pelkkä kostutus lämpimällä vedellä, nyt kun pakkasta on reippaasti? En ole kokeillut tuollaista jäärakentamista, enkä kyllä rakentamista alkuunkaan, vaan oma panokseni on tavannut olla (keltaisen) maalisutin heiluttelu.

Tekniset housusi saivat hymynkareen suupieliin. Miten monesti sitä on jälkikasvulle tullut hommattua pihavermeet viimeisen päälle, ja itse tyytyy "vielä tämän vuoden" vanhoihin vetimiin. Tuollaisissa teknisissä tamineissa urheilu on vain iloa:)

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos kommenteista ;))