lauantai 5. heinäkuuta 2008

Pihahommia ja shoppailua

Perjantaina pidin etäpäivän eli vastailin ja soittelin puheluihin kotoa käsin sekä kävin kahdella työmaakäynnillä tässä lähettyvillä. Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että minun yksi tärkeistä työkaluista on puhelin. Perjantai ei tehnyt poikkeusta, minulle soitettiin neljätoista puhelua ja minun itseni piti soittaa yksitoista puhelua! Joten kun tällaisia määriä puheluja ottaa vastaan ja joutuu soittelemaan päivän aikana eri aiheisista asioista, niin aivan varmasti päivät ovat repaleisia, eikä oikein voi keskittyä isompiin hommiin. Tämän johdosta minulla on sellainen viha -rakkaus-suhde puhelimeeni. Vapaa-ajallani en useinkaan viitsi ottaa sitä edes hyppysiini ja sen takia yhteydenpito ystäviini ja sukulaisiini on tosi vähäistä puhelimen välityksellä.

Päivä oli aurinkoinen mutta tuulinen. Illalla kitkin kukkapenkit ja rupesin tekemään alustavia hommia pihalaatoitusta varten. Laatat ovat nyt pihassa mutta se laatoittaja on vielä teillä tietymättömillä! Kukkapenkit kitkin tänä kesänä jo kolmannen kerran ja leikkasin takarajalla istutettujen kuusien juurelta varjostavia kasveja pois. Itikat söivät kovin ja lämmitinkin sitten saunan, joka antoi helpotusta pistosten kutinaan. Nukkumaan menin kymmenen aikoihin ja sanoin juniorille ettei makuuhuoneeni ovea tarvitse laittaa kiinni, kun hän jäi katsomaan elokuvaa olohuoneeseen. Sillä heti iski totaalinen black out ja heräsin ekan kerran viiden kieppeillä aamulla katsomaan kelloa. Sanomalehti haettiin karvaisen juniorin kanssa seitsemän tienoilla ja sitten pienen lukusession jälkeen unta lisää yhdeksään.Herättelin juniorin puoli yhdentoista maissa ja sanoin, että nyt lähtee kyyti isolle kirkolle, jos mielii mukaan. Niinpä hän hyppäsi housuihinsa sanoi autossa, että näyttää ihan just heränneeltä ja ihmekkös tuo ;) Veimme taas kenkiä ja kaapista tyhjentämiäni vaatteita kahteenkin eri kirppiskonttiin. Toiseen ei iso kassi mahtunut, joten jouduimme raahaamaan sitä jonkun matkaa keskustassa. Juniori painui suorilla Buffaan syömään, minä menin H&M:ään, Mekkaan ja Suomalaiseen. Kuvista voi tarkistaa saaliin: Hämeen-Anttilan pokkari, sandaalit, hame, pusero, capri-housut ja ohut puuvillatakki. Sitten pistäydyttiin kahdessa urheiluliikkeessä, joissa hiplailin myös vaatteita, mutta en jaksanut lähteä sovittamaan. Juniorin oli aivan pakko ostaa jalkapallo ;o Sittenpä minulla olikin jo nälkä ja aivan suunnaton kahvihampaan kolotus. Siihen auttoi Arnolds`in kahvi ja suolainen eväs ja juniori otti pienen makean donitsin. Shoppailureissun päätteeksi muistettiin käydä Lindexistä juniorille lyhytlahkeisia yöppäreitä, jotka jäivät edellisellä reissulla ostamatta.


Varoittelin junioria, että haluan käydä iltapäivällä satamassa katsomassa höyrylaivoja, joilla oli regatta Joensuuhun ja satamassa olisi saanut käydä tutustumassa laivoihin. Juniori huokaili helpotuksesta, kun lähdettiin kaupoilta kohti autoa, niin vettä tuli taivaalta. Kun lämpötilakin oli jotain 12 Celsisusta eikä minulla ollut edes sateenvarjoa mukana, ajettiin vain sataman ohi ja käskin hänen ottamaan muutaman kuvan laivoista. Yhden auton ikkunan läpi otetun otoksen laitan näytille.


Ei kommentteja: