sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kotia


Loma alkoi torstaina ja jo perjantaina oli vuorossa suursiivous, niin kuin yleensä aina kesäloman alkajaisiksi. Meinasin muutama viikko sitten ottaa etumatkaa ja ruveta pesemään ikkunoita viikonloppuna, mutta meinaamiseksi se jäi. Verhot sain pois ikkunoista ja pestyä, mutta ikkunan pesu siirtyi parempaan keliin. Perjantaina se oli pakko tehdä, sillä keli oli liian hyvä siihen hommaan. Pesin ikkunat ja muutenkin suursiivosin koko huushollin. Pyykkiä tuli pestyä viisi koneellista ja aikaa tuhraantui työpäivän tunnit. Uskaltauduin pesemään myös muutaman pienemmän maton koneessa.


Tänään oli vuorossa verhojen silitys ja ikkunoihin ripustaminen. Tilasin Hobby Hallista uudet verhot keittiöön ja olkkariin. Keittiön ikkuna sai Marimekon kesäisen Unikko-kapan. Ja silittäessäni huomasin, että Unikkoa on myös silityslaudan päällinen (ensimmäinen kuva)  :)


Muutaman viikon takaisella Kiteen reissulla tarttui mukaan Marimekon tehtataan myymälästä kaksi eri kokoista Unikko peltipurkkia keittiön työtasolle. Purkit ovat vielä tyhjiä, mutta katsotaan mitä niihin voisi piilottaa.


Mukavuusalueen ulkopuolelle mentiin taas uusissa olohuoneen verhojen värisäviyssä. Entisen ruskean värin vaihdoin vihreään. Vihreän valitsin keittiön kapan värisävyjen perusteella. Toinen olohuoneen ikkuna kun on ihan keittiön ikkunan vieressä. Mutta tuohonkin vihreään väriin varmaan ajan kanssa tottuu. Ainakin nyt se on tuo mieleen kesän vehreyden.

Ei kommentteja: