tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ravintoa ja ruokaa


Tällaisella lomalla on voinut keskittyä mukaviin ja mielenkiintoisiin asioihin. Niin kuin jo aikaisemmin kirjoitin en ikinä ole sportannut niin paljon kuin näillä lomaviikoilla. Olen tykännyt ihan hirmuisesti, kun päivän aikana voi vetää kaksikin ihan hyvää treeniä. Viime syksynä aloitettu juoksuharrastus on vienyt niin mennessään. Sitä on nyt kesällä täydentänyt pyöräily, sauvakävely ja beach volley.


Ruokaan, juomaan ja energian saantiin on joutunut kiinnittämään eri tavalla huomiota. Olen joskus tänne kirjoittanutkin, että laihdutin blogin alkumetreillä toistakymmentä kiloa karppaamalla. Osittainen karppaus jäi päälle ihan painonhallinnan kannalta. Se on pitänyt painon kuta kuinkin samoilla kiloluvuilla. Liikunnan lisääminen on aiheuttanut tarvetta lisätä ravinnon määrää ja kiinnittää erilaista huomiota sen laatuun.
Olen nyt loman aikana lukenut paljon liikuntaa, kunnon kohotusta, juoksua ja muita lajeja käsitteleviä blogeja. Siellä monessa on tullut esiin oikeanlaisen ravinnon tärkeys treenatessa. Itse olen lisännyt talven aikana marjojen ja hedelmien käyttöä aamu-, väli ja iltapaloina. Lisäksi olen joutunut lipsumaan karppaamisesta saadakseni niitä hiilihydraatteja kulutettavaksi lisääntyneissä treeneissä. 


Tämän postauksen kuvat ovat tämän päiväisestä lounaasta. Tein täytettyjä kesäkurpitsoita. Täytteeseen laitoin naudan paistijauhelihaa, kesäsipulia, porkkanaa ja kesäkurpitsan sisusta, jonka kaiversin pois. Sitten laitoin nuo kesäkurpitsaveneet uuniin puoleksi tunniksi ja jossain vaiheessa lisäsin juustoraasteen päälle. Muuten täydensin aterian lehtisalaatti, tomaatti ja avomaakurkkusalaatilla sekä valmiilla porkkana-kaalisalaatilla.

Ei kommentteja: