sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Sauvakävelyä


Läksin tekemään "lepopäivän" sauvakävelylenkin. Lenkin tarkoituksena oli käydä tsekkaamassa yksi mielenkiintoinen työmaa, joka jäi hieman vaiheeseen, kun lomalle torstaina luikahdin. Perjantain viikkoraportissa kerrottiinkin, ettei homma ollut mennyt ihan nappiin, eikä työtä oltu saatu siihen vaiheeseen kuin olisi pitänyt. No, monttu tuli tarkistettua ja työmaalla palloiltua, vaikka asiattomilta on työmaalle pääsy kielletty! Minähän en ollut asiaton. Näin kyllä laajalla työmaa-alueella poliisiautonkin ja siksi hieman hissukseen liikuin montulle.


Sitten lenkin varrella olikin lähiliikuntapaikka, jossa yksi laite kiinnosti niin paljon, että sitä oli kokeiltava. Tuollainen puistocrosstraineri, jota ei tosin voinut säätää. Laite olikin aika heppoisella kuormalla. Jotain viisi minuuttia  poljin laitteella ja tulihan siinä hiukka hikikin. Tuo lähiliikuntapaikka on koulun ja vanhainkodin lähellä, joten se palvelee laajaa kansalaisjoukkoa. Lisäksi noita pururadan varrella olevia laitteita voi käyttää tällainen tavan tallaajakin.


Saatiin nuo kävelysauvat TYKE:en liittyen. Yksi päivä vain ne tuotiin meille työpaikalle ja kaikki TYKE:läiset olivat ihan onessaan :)


Juhannusaattona tein reilun kympin lenkin sauvakävellen. Silloin meni penikat kipeiksi, joten en ole sen jälkeen uskaltanut sauvakävelylenkille. Toivotaan, ettei tämä verkkaisempi lenkki aiheuta samaa vaivaa.


Sauvoissa on nuo irrotettavat asfalttikengät. Lenkki kulki sekä asfaltilla, että soralla, joten nuo kengät olivat välillä minun pikkurilleissä kiinni. Crossailemaan ryhtyessä laitoin ne odottamaan tuohon sauvojen viereen.

Sauvakävelylenkin tiedot:
Perusharjoitus
Aika: 1 h 18 min
Matka: 7,39 km
Keskisyke 100, max 123 ja min 66
Sykealue 3,  1,40 (118-134)
sa 2,  41,20 (101-117)
sa 1,  31,43 (85-100)
Kulutus: 285 kcal
Keskivauhti: 10,43 min/km
max 3,20 min/km

PS. Tuo ensimmäinen kuva on lenkkipolun vieressä tervehtivästä karhusta. Olen lenkkeillyt kohta 10 kk melkein viikoittain tuon karhun ohi ja aina on mielessä, että tuosta pitää ottaa kuva. Nyt se on vihdoinkin ikuistettu :)

2 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Eilen olikin kaunis lenkeily ilma,tänään taas sataa,mukavahan tuo karhu on:))

Punatulkku kirjoitti...

Tuo karhu tuo aina hyvän mielen ilmestyttyään näkyville :)
Niinpä eilen paistoi, tänään sataa TAAS :(