maanantai 9. kesäkuuta 2008

Eilen ja tänään

Eilinen päivä vietettiin karvaisen juniorin kanssa kahdestaan ihan melkein kalsaripäivänä. Luettiin, syötiin ja käytiin takapihalla/-metsässä ulkoilemassa. Lehtolaisen Maria Kallio-sarjan kirjoja tuli luettua. Nyt on menossa sarjan viimeinen kirja. En ole lukenut kirjoja järjestyksessä, mutta kaikki on nyt kahlattu läpi. Tykkään edelleen Lehtolaisen tyylistä kirjoittaa ja jotenkin samaistun Maria Kallioon henkilönä. Maria tekee työtä miesvaltaisella alalla pitkiä työpäiviä tehden. Sitoutuminen mieheen ei ole mitenkään helppoa. Maria säilyttää itsenäisyytensä myös naimisissa ollessaan. Antti Marian mies tekee paljon kotitöitä, hoitaa lapsia ja antaa muutenkin Marialle vapautta olla oma itsensä.


Tällainen eläväinen oli eksynyt meidän takapihan nurtsille eilen ja tuntui olevan jotenkin tokkurassa. Koira kävi sitä hieman nykäisemässä muutaman kerran, mutta ei tuhlannut metsästäjän vaistojaan etoeläväisen takia.
Perjantai-iltana koiralle kävi samoin sellaisen 10 cm pitkän myyrän (liekkö ollut myyrä?!?!?) kanssa. Otti hampaisiinsa, mutta hylkäsi sen vähän matkan päässä. Menin ottamaan valokuvaa myyrästä noin viidentoista minuutin päästä, mutta se oli hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Mikä elukka lie vienyt mennessään?

Juniori tuli Jyväskylän turneeltaan kymmenen jälkeen. Ei ollut älyttämän tyytyväinen neljänteen sijaan. Jyväskylässä oli paistanut aurinko - nimittäin naama, kädet ja jalat olivat ruskettuneet mukavasti. Miksi meillä täällä Itä-suomessa ei ollut helle?

Tänään tulin töistä ja kotona tuntui hieman viileältä, eikä ihmekään kun räntää oli taivaalta puskenut jossakin vaiheessa päivää. Täällä kotona olen pikku hiljaa poistanut lattialämmityksiä pois päältä huone huoneelta ja tänään oli pakko pistää pökköä pesään. Laitoin tulet takkaan ja juoksin ulos ottamaan valokuvaa savupiipusta ulos tupruavasta savusta. Mutta mitä ihmettä, valokuvasta ei ole nähtävissä savua eikä oikein silmälläkään erottunut. Muutaman kerran olen seurannut, kun naapurissa virittelevät tulta, niin sieltä tulla tupsahtelee sellainen musta savu!

Tällainen vähän paska keli ja samanlainen työpäivä takana, joten en jaksa lähteä edes fudista pelaamaan ;( Huomenna tiedossa taas pitkä päivä ja vaikeita työasioita. Pitää vähän lepuuttaa päätä, että jaksaa.

Ei kommentteja: