keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Ammatit ja jatko-opiskelut

Kävin tekemässä ammatinvalintatestin tässä osoitteessa ihan mielenkiinnosta.


----------------------------------------------------------------------------------------------

Ammatinvalintatesti

Tämän ammatinvalintatestin perusteella voit tutkia omia mielenkiinnon kohteitasi. Testi perustuu väljästi amerikkalaisen psykologin John Hollandin teoriaan eri ihmistyypeistä. Kyseessä on itsearviointitehtävä, jossa sinun tulee vastata ohjelmassa esitettäviin kysymyksiin. Vastausten perusteella ohjelma laskee sinulle suuntautumistyypit. Jokaisesta tyypistä ja tyyppiyhdistelmästä ohjelma listaa myös tyypille hyvin soveltuvia aloja ja tehtäviä.

Muista kuitenkin:
• Hollandin testi on vain yksi tapa luokitella kiinnostuksen kohteita. Testi ei siis kerro mitään "yhtä ainoaa totuutta". Jokin toinen testi voi painottaa eri asioita ja antaa siten toisenlaisia tuloksia.
• Tulokset perustuvat omiin arvioihisi, joten ne ovat sitä luotettavampia mitä harkitummin vastaat kysymyksiin. Mielipiteesi voivat kuitenkin ajan myötä muuttua, jolloin tuloskin muuttuu. Tulosta voidaan pitää siis vain viitteellisenä ja se kuvastaa tämänhetkistä tilannettasi.
• Harvat ihmiset kuuluvat vain yhteen tyyppiin. Useimmissa ihmisissä on monen tyypin piirteitä.

Tuloksesi:

Sosiaalinen44%
Tieteellinen51%
Systemaattinen55%
Yrittävä61%
Taiteellinen15%
Käytännöllinen75%

Vastauksiesi perusteella olet käytännöllinen ja yrittävä. Alle on listattu joukko ammatteja, joissa voit parhaiten hyödyntää näitä ominaisuuksia. Tarkemmat kuvaukset eri ammateista ja niihin kouluttautumisesta löydät ammattinetti.fi:stä.

Merikapteeni
Karjanhoitaja
Kalastaja
Rakentaja
Optikko
Mekaanikko
TV-korjaaja
Kelloseppä
Palomies
Bussinkuljettaja

------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuloksista voisin ammatikseni ajatella kaikkea muuta paitsi karjanhoitajaa ja kalastajaa. Tuollaisen tuloksen jos saisin ja olisin valitsemassa ammattia niin vaihtoehdot voisivat olla optikko tai palomies!

Rakentaja on aika lähellä nykyistä ihan hyvää ammattiani eli olen varmaan omalla alallani ja voin jatkaa turvallisin mielin jatko-opiskelujani, johon tänään postissa sain positiivisen päätöksen!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Halusin vain kommentoida lyhyesti sanoa, olen iloinen, että olen löytänyt blogisi. Kiitos

Anonyymi kirjoitti...

I needed to thank you for this nice learn!! I definitely having fun with each little little bit of it I've you bookmarked to check out new stuff you post