keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Perennapenkki, osa 2

Perennapenkistä kirjoitin viimeksi noin vuosi sitten ja kato oli käynyt edelleen tämän talven aikana penkissä. Nyt siitä oli hävinnyt edellisten mirrinmintun ja korallikeijunkukan lisäksi myös alppiasteri. Viime kesän pidin penkkiä torsona enkä lisännyt penkkiin hävinneiden tilalle uusia. Niinpä eilen menin läheiselle Monosen Puutarhalle ja ostin uusia perennalajeja valkotäpläläimikkä, jalokurjenpolvi, jaloangervo ja syysleimu. Poimulehden siirsin eri paikkaan. leviämään Minusta se hallitsi penkkiä liikaa ja siinä oli keltaiset kukat, kun muuten penkki on violetti / punakukkainen.

Perennapenkin keskellä kasvava rinneangervo on levinnyt valtavasti

Verikurjenpolvi (entinen)


Jalopähkämö (entinen)


Jalokurjenpolvi (uusi)


Jaloangervo (uusi)

Syysleimu (uusi)

Valkotäpläimikkä (uusi)

Kitkin penkistä kaikki heinät ja rikkakasvit perin pohjaisesti ja laitoin uutta multaa penkkiin. Sitten istutin uudet perennat penkkiin. Toivotaan, että kukat lähtevät kasvamaan ja saan ihailla niiden kukkimista vielä tänä kesänä. Ainoastaan jalokurjenpolvessa oli muutama kukka, joten muiden kukintoja odotetaan innokkaasti. Yhden lajikkeen nimeä en muista. Ruukuissa ei ollut nimeä, eikä minulla ole aavistustakaan minkä niminen lajike on. Mutta täytyy ottaa selvää ;))

Tällaiset hyperamppelit ostin etupihan terassin sisääntulon molemmin puolin roikkumaan. Amppelikukkia puutarhalla oli tosi vähän jäljellä. Minulle olisi kelvannut vähän vaatimattomammat, mutta niitä ei enää ollut. Kesäkukat olivat kaikki - 20 %-alennuksessa, joten sain hieman huojennusta hintaan. Tämänkään kukan nimeä en tiedä, enkä muistanut edes kysyä. Mutta kauniita ovat!
Edit 18.6. Kommenttilootan vihjeen perusteella sain perennalajikkeen nimen selville. Se on syysleimu.

5 kommenttia:

Laukkaska kirjoitti...

Upeat perennapenkit sulla! Rinneangervon linkkinä oli kuva jalopähkämöstä... Minusta se tunnistamaton taimi näyttää syysleimulta.

Punatulkku kirjoitti...

Niinhän se tietenkin oli kun paremmin muistelen. Puhuihan se myyjä sen nimisestä kasvista. Minä sotkin sen sammalleimuun ja mietin ettei se se ainakaan ole. Kiitos vinkistä ja väärästä linkistä. Korjasin sen oikeaksi. Hauskaa juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

Every weekend i used to pay a visit this site, for the reason that i want enjoyment, for the
reason that this this web site conations genuinely fastidious
funny information too.

Here is my web blog ... psychonomies

Anonyymi kirjoitti...

Hi, after reading this awesome piece of writing i am as well glad to share
my know-how here with friends.

Here is my homepage carpet cleaners las vegas ()

Anonyymi kirjoitti...

Use cars to escape and follow bubble witch 2 saga cheats the instructions provided.
When the first place. Crafting though is a great game through the
block a few graphical bubble witch 2 saga cheats glitches sometimes.


my page ... Bubble witch saga cheats blog