perjantai 7. syyskuuta 2012

Ongella


Tänään iltapäivälle meidän firman peräkammarin pojat olivat järjestäneet onkikilpailut Enon Kaltimon vanhalle kanavalle. Matkalla nautittiin maittava lounas, jotta kaikilla olisi poweria ongintaan. Matkalla määränpäähän sillan jälkeen täytyi ottaa "tiukka oikea kirraa", ettei olisi käynyt liikennemerkin osoittamalla tavalla.


Perille päästyä meitä odotti näin hulppeat kanavamaisemat.Vanha kanavarakennus oli saneerattu rakennus, jota on mahdollisuus vuokrata kaupungilta.

Onkimestat löytyivät kanavan rannoilta ja skabat olivat täydessä käynnissä, kun tulin työtarkistuskeikalta takaisin paikalle. Minä en ongenvapaan koskenut vaan keskityin valokuvailemaan maisemia ja syksyä. 
Sitten minulle annettiin vaativat sihteerin tehtävät ja sain merkitä ylös päätuomarin punnitsemat sintit. Kisun kaloja taisivat työkaverit vain onkia :)  Kaikista paikallisesta liikkeestä ostetuista ongista lähti koukut irti. Mitä lie sekundaa myyneet. Mutta itse asiaan eli palkinnoille pääsivät kaikki, myös sihteeri ja päätuomari. Otin palkintopöydältä fleecekaulurin lämmittämään tulevan talven viimoilla.


Onginnan jälkeen syötiin taas maittavia kinkku- ja kasvispiiraita ja täytekakkua. Tyhjällä mahalla ei näissä kinkereissä onneksi tarvitse olla.Mahdollista oli myös onginnan jälkeen jäädä nauttimaan virvokkeista, saunasta ja kylpytynnyristä. Mutta minut päästi pälkähästä päivystys, jonka seurauksena ei tarvitse tänä viikonloppuna virvokkeita onneksi nauttia. Päivystyskänny on läheisin ystävä seuraavan viikon aikana!

2 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Ihanat kanava maisemat,teillä on ollut varmaan mukavaa onkiseisulla:))

Punatulkku kirjoitti...

Syksyisiä maisemia oli tosi kiva kuvailla ja ihastella, vaikka välillä ripottelikin vettä. Näistä jää aina mukavat muistot, vaikka joskus kehtuuttaa lähteä:)