tiistai 4. syyskuuta 2012

Kutovakin kuuntelee


Tuollaisella otsakkeella oli Karjalaisessa juttu keskiviikkona 29.8.2012. Luin silloin vain tuon otsakkeen ja ajattelin palata aiheeseen. Tänään etsin lehden ja luin koko artikkelin. Minullahan tämä käsityöharrastus, neulominen ja virkkaaminen on ollut kuvioissa tällä erää sellaisen puolitoista vuotta. Tällä hetkellä työn alla on torkkupeitto II. Osat ovat viimeistelyä ja liittämistä vaille valmiit. Nyt arvon minkä yksivärisen langan löydän tuohon viimeistelyyn. Tekisi niin mieli tehdä tuo viimeistely vihreällä langalla.
Käsityöt ovat tutkitusti rentouttava ja keskittymistä edesauttava toimenpide, lukee lehtiartikkelissa. Artikkelissa sanotaan myös, että toiset tarvitsevat oheistekemistä pystyäkseen keskittymään. Aivotutkija Minna Huotilainen vahvistaa, että kaikenlainen näprääminen auttaa ymmärtämään haastavaa kielellistä materiaalia.
Viime viikonlopun Kuopion reissuun pakatessa, laitoin pakollisen pokkarin ja virkkuun väskyyni. Virkkuu tuli mukaan sen takia, kun ajattelin, että olen reissussa kaksi yön seutua. Täytyyhän kaikki liikenevä vapaa-aika käyttää hyödyllisesti. Huomasin lauantaiaamuna, kun puolikkaan takia oli pientä jännitystä ilmassa, että olipa hyvä kun sai käsilleen jotain tekemistä. Niinpä tuolla reissulla sain virkattua viimeisen kuudesta palasta tuohon torkkupeittoon. Enemmän tässä käsityöharrastuksessa minua kiehtoo nähdä kätteni jälki. Nykyään on niin kauniita, värikkäitä ja kivoja lankoja, joista saa kaunista jälkeä. Mutta onhan se myös rentouttavaa tekemistä.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Ompas teillä ollu mukava työpäivä ;)

Punatulkku kirjoitti...

Joo... yksi tämän työpaikan hyviä puolia, että päästään sopivin väliajoin myös "vapailemaan" työajalla:)