lauantai 25. elokuuta 2012

Uimassa


Perjantain pakolliset hankinnat esittelyssä, koska lauantaina oli vuorossa uintia hallissa. Aivan pakko ruveta pitkän, pitkän...tauon jälkeen totuttelemaan uimahallin ilmapiiriin, koska se tekniikkakurssi alkaa lokakuussa.  Otin tänään mukaan nuo tosi hyviltä tuntuvat uimalasit, uimalakin jätin vielä pukukaappiin odottamaan parempaa tilaisuutta. Nuo Arenan vulcan pro-lasit asettuivat kuin imukupit silmien ympärille, eikä vettä tullut yhtään lasien sisäpuolelle, tykkäsin.
Uin tänään 1500 m, josta parannetulla mummosammakolla 1200 m ja selkäuinnilla 300 m. Ensimmäiset kierrokset meni 2 - 1 tahdilla, mutta sitten löytyi se 1 - 1-tahti. En varmaan osaa rintauintitekniikkaakaan oikein, mutta eteenpäin päästään. Kilsan uimiseen meni tänään 30 minuuttia. Muistelen, että silloin kun kävin säännöllisesti kerran viikossa uimassa, kilsan uintiin meni 25 minuuttia. Selkäuinti luonnistuu minulta varsin hyvin tekniikkaa hiomalla, mutta ne altaan reunaan tulot on aina pienenä peikkona, vaikka niitä lippurivejä seuraileekin. Mutta sitten tämä päätähtäin elikkä rintauintitekniikan oppiminen ja sillä lajilla uiminen onkin täyttä hepreaa! Tänään yritin siinä vaivihkaa harjoitella niitä käsiliikkeitä, mutta 20 m jälkeen ei enää ilennyt räpiköidä. oli se varmaan niin kauhean näköistä. Hengitystekniikasta ei ollut siinä uintisessiossa hajuakaan ja muutenkin kroppa heilui siihen malliin, että ei se oikein luonnolliselta vaikuttanut. Tarviin niin sitä opetusta ja sen jälkeen treeniä. Täytyy varmaan tsekkailla netistä ja youtubesta rintauintimatskua ennen tekniikkakurssin alkua, jotta olisi edes jonkinlainen haju asiasta.
Minulla ei ole pienintäkään hajua, mitä mahtoi olla sykkeet uinnin aikana? Nettivalmentajalle päivän treeniä ilmoittaessa ei oikein osaa uinnin suhteen arvella edes treenin rasittavuutta. Jossakin vaiheessa uintia nousee puna poskille, mutta onko se vain veden vaikutus vai onko syynä sykkeen nousu? Ihan utopiaa koko uinti!
Täytyy varmaan seuraavalla kerralla laittaa Polar ranteeseen ja sykevyö rinnuksille, jotta jotain tolkkua asiaan saisi.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Noniin, siitä se lähtee etenemään :) Opit ihan varmasti sen vapari uinninkin, mie kans toivon että saisin tekniikan nyt talven aikana viilattua nappikuntoon :)

Jännä on muuten seurata sykkeitä uinnissa kun ne jää niin matalalle :D Mut uinnissa saa lisätä siihen sykkeeseen 20 lisää koska veden vastus tekee siitä sen verran rasittavamman kuin oikeesti mittari näyttää ;)

Mie laitan siule sähköpostiin yhen uintitekniikka linkin josta on ollut miule apua :)

Punatulkku kirjoitti...

En tiennytkään noista uinnin sykkeistä tuollaista asiaa.
Olisin kovin kiitollinen, jo laitat tekniikkalinkin, niin pääsen vähän ees jyvälle ennen kurssia.
Muu ei tuossa uinnissa jänskätäkkään, kuin se tekniikan oppiminen. Kiitos tsemppauksesta:)