torstai 2. elokuuta 2012

Nettivalmentaja


Saatiin TYKE:n tiimoilta projektin ajaksi käyttöön Firstbeat nettivalmentaja. Ohjelmaan syötettiin omat testitulokset. Sitten sieltä sai valita haluaako ylläpitävän peruskuntoa säilyttävän vai kuntoa kohottavan harjoitusohjelman. Lisäksi voi valita nettivalmentajan antamaan ohjelman tai sitten sinne voi syöttää omaa treeniohjelmaa jo valmiiksi tai esim. tietyn lepopäivän.


Minä olen jättänyt valmentajan tehtäväksi määritellä minulle kuntoa kohottavan treeniohjelma ja lepopäivät. Ohjelma tsekkailee treenailutiheyttä  ja treenivaikutusta ja korottaa (tai pudottaa) vaatimustasoa. Ohjelmaan voi syöttää tehdyn treenin sykkeet tai rasittavuuden. Olen syöttänyt lentopallotreenit rasittavuuden perusteella (en mitatun sykkeen)  ja minun näppituntuma on, että ohjelma antaa rasittavuuden tuntemuksella hieman suuremman harjoitusvaikutuksen.


Lisäksi ohjelma kertoo, millä tasolla mennään harjoitusvaikutuksessa, elikkä harjoituskuorma tavoitteesta. Tänään minun käppyrä näyttää, etten ole pysynyt tavoitteessa ja ohjelma pudottaa minun harjoitustasoa varmaan muutaman päivän sisällä, jos en saa tarpeeksi tehokasta treeniä tehtyä.


Lisäksi ohjelma tilastoi treenien määrän ja kalorinkulutuksen lajeittain ja viikoittain. Ihan mukava ohjelma, joka osaltaan on vaikuttanut siihen, että olen näinkin innokkaasti treenaillut ja merkinnyt treenit muistiin.

Nettivalmentaja on hyvä kirittäjä ja sparraaja ja kertoohan se sanallisestikin missä mennään. Siitä on mukava seurailla kilometri- ja aikakertymiä lajeittain. Mutta eihän ohjelma korvaa koskaan fyysistä valmentajaa.
 

3 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Vaikuttaa tosi mielenkiintoselta tuo nettivalmentaja! Varmasti motivoi tekemään kun kerta noottiakin antaa =)

Mie niin haaveilen, että saisin joskus ihan oikeen valmentajan näihin hommiin..oih se ois niin hienoa:)

Mie olen muuten kans aikoinaan pelannut lentopalloa ihan sm-tasolla ;) Lentopallossa on sitä jotakin ja eilen illallakin piti tihrustaa olympialaisia yömyöhä kun tuli lentsikkaa :) Tosin nyt en ole lentopalloon koskenut enää vuosiin... :(

Punatulkku kirjoitti...

Olisi kyllä huippuu, kun olisi ihan oikea valmentaja, joka tekisi treeniohjelman. Nyt jo olen hukassa ja mietin, mitä ja miten kannattaa ja voi talvella treenata, jotta siitä olisi maksimaalinen hyöty ensi kesänä.
Vai on sinullakin lentopallotausta. Missä olet pelannut? Minulla tällä hetkellä mietinnässä lp:n jatko, kun tuntuu että ei välttämättä ole hyväksi muulle treenailulle?!?!

Hanne kirjoitti...

Siis minä pelasin sillon yläaste ja lukioaikana, polvijärven urheilijoissa eli niitä B C ja A jutskissa ja taidettiin naisten nelossarjassakin pelata..mutta kova meillä oli kyllä joukkue sillon :)

Enhän miekää tienny miten kannattas harjotella kun alottelin tätä touhua viime syksynä ja oikeestaan aika juoksupainotteisestihan tätä teinkin..Kyllä se jossain vaiheessa kirkastuu millanen ohjelma sopii itelle, kunhan vähän kokeilee ja sompailee viikkotasolla :) Jos oot tosissas tän tri-homman kanssa niin jossain vaiheessa talvea joudut varmaan vähentämään tuota lentopalloa ja keskittymään lajinomaiseen treeniin joksikin aikaa. mutta ei sitä kokonaan tarvii lopettaa :)