sunnuntai 5. elokuuta 2012

Rally


Eilen aamulla oli herätys samaan aikaan kuin normiarkena ja seitsemältä lähtö kohti Jyväskylää ja Neste Oil rallia. Vapaa-ajalla tehty reissu työkollegojen kanssa oli kokonaisuutena aika maskuliininen. Mutta kerrankos sitä tällä alalla on ainut nainen joukossa :) Mutta kivaa ja erilaistahan se oli normiarkeen verrattuna. Ei ole kauheasti tullut lomailtua / reissailtua tänä kesänä, joten sellaisen piikkiin voi eilisen reissun kivasti heittää. 


Kerättiin porukkaa kyytiin pitkin matkaa Kuopion kautta. Jari-Pekan pihalla käytiin tappamassa aikaa, ihailemalla vanhoja traktoreita. Koko päivän jatkunutta ruoka- ja juomatarjoilua ei ainakaan voi moittia. Samoin kuin keliä, joka lähtiessä oli kyllä synkkä ja sateinen, mutta kirkastui päivän kulussa ja itse rallin seuraamisen aikana olisi voinut tehdä vaihtarit sateenvarjon ja aurinkolasien kesken.


Jyväskylässä treffattiin saman seurueen etelästä tullut porukka ja kuunneltiin pientä priiffiä isäntien kuulumisista. Sitten käytiin tekemässä pieni katsaus Jyväskylän Paviljongin rallin kilpailukeskukseen ja huoltoparkkiin. Sen jälkeen olikin jo lähdettävä kohti Kakaristoa ja Ouninpohjan erikoiskokeita. Siirtymätaival oli hidasta matkan tekoa kiertoteineen ja muiden samaan paikkaan menossa olijoiden johdosta.Tultiin just sopivasti omaan Vippiin Ouninpohjan EK 17 alkuun. Siinä rallin seurailun siivittämänä nautiskeltiin buffetlounas ja muutama drinksu. Aidan viereltä oli hyvä seurailla ralliautojen ohimenoa EK 17 ja EK 18 ajan. Vaikka Mikko Hirvonen veti pohjat molemmilta näiltä katsotuilta erikoiskokeilta, taisi ralli olla jo ratkennut Sebastien Loebille.

 


Radan varteen pelloille oli istutettu valtavan kaunis kukkasekoitus, joka antoi tosi kauniin ja viimeistellyn vaikutuksen alueesta.


Seitsemän aikoihin lähdettiin sitten autoletkan jatkona tekemään kotimatkaa ja taisi himpun verran olla sunnuntain puolella, kun kotiin tultua kaaduin väsyneenä, mutta ihan onnellisena omaan sänkyyn.

5 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Ompa ollut rallin huumaa:))

ritva kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
ritva kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
ritva kirjoitti...

Hihi en tiedä mikä tätä konetta vaivaa,yhden kommentin laitoin tuli kolme,heh,heh:)

Punatulkku kirjoitti...

Näitä koneita ei aina ymmärrä :))
Mutta pääsihän siellä ihan läheltä näkemään näitä kovia ralliautoja. Mutta todellisuudessa sehän on tosi nopeasti ohi se yksi ajo. Tässä oli samassa paikassa kaksi pikistä, niin voi toisen kerran katsoa tarkemmin. Noita kuvia tuli nappailtu kännykällä muutama muistoksi.