sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Onnen maa


Kannatti hieman viivytellä Onnen maa kesäteatteriesitykseen menoa, koska viime viikolla tarjottiin vapaalippuja näytökseen. Eipä silti lauantaina oli  viimeinen näytös tältä kesältä, joten ihan hilkulle meni. Katsomo oli täysi ja hieman jo viilentyneessä kesäsäässä oli ihan mukava 1,5 tuntinen viettää Markku Pölösen ohjaaman Onnen maan esityksessä.


Ensimmäistä kertaa olin käymässä Kontioniemessä sijaitsevassa SF-filmikylässä, jossa on kuvattu mm.Karjalan kunnailla TV-sarja. Kontioniemessä entisille varuskunnan alueille rakennettu Miikkulan kylä toimi hyvin kesäteatteriesityksen esityspaikkana.
Onnen maa (1993) on Pölösen ensimmäinen pitkä elokuva, josta Hän on kirjoittanut nyt esitettävän Onnen maa kesäteatteriversion. Esityksessä näyttelevät Karjalan kunnailla TV-sarjasta tutut Jukka Moskuvaara, Hannu Virolainen, Kaarina Turunen ja Janne Kinnunen. 


Esitys on 60-luvun maalaiselämään sijoittuva näytelmä, jossa tuhlaajapoika Tenho tulee vuokrapuvussaan hurmaamaan tangon tanssitaidoillaan kylän naisia. Tapi, jo kolmannen polven maalaispoika näkee ukin kuoleman ja ihmettelee muutenkin pienen pojan uteliaisuudella elämän menoa.
Ohjaaja itse istui ja videoi viimeistä esitystä katsomossa ja nousi näyttelijöiden kanssa vastaanottamaan yleisön aplodit. Ihan mukava esitys katsoa vapaalipuilla, sillä 25 eeroa esityksestä olisi ollut kyllä aika suolainen hinta.

2 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Minä olen käynyt tuolla "Miikkulan kylässä" muutama vuosi sitten ja tapasin mm. Heikki Kinnusen, Peter Franzenin, Juha Veijosen ja olikos se nyt Laura Birn (kuka niitä naisia muistaa... :-)). Tosi hauska reissu Suomen Emmerdale klubilaisten kanssa. Käytiin kaikkia lavasteita lävitse ja Markku Pölösen vaimo kertoili tarinaa kylästä ja kuvauksista.

Punatulkku kirjoitti...

Joo, kyllähän tuo Miikkula on ihan näkemisen arvoinen juttu. Pitäsi vaan joskus "joutaa" sinne esittelykierrokselle. Toivottavasti Karjalan kunnailla-sarja saisi lisäosia. Mutta hiljaiseltahan tuo vaikuttaa... Tämä kesäteatteriesitys oli kyllä ihan positiivinen juttu. Tuollaisen filmikylän toivoisi menestyvän näillä nurkilla.