tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kylmä kivi


Ja naisten viikkohan päätty siihen, että Jaakko pläjäyttää 25.7. kylmän kivensä veteen ja sitten alkaa syksy! Tänä kesänä minä olen uinut varmaan enemmän kuin koskaan sitten lapsuuden. Heitin talviturkinkin jo Toukokuussa, aikaisemmin kuin moniin, moniin vuosiin. Mutta toisaalta eihän tällaisia hellekesiä ole meillä ollutkaan sitten....? Helteinen mökkilomaviikko on myös yksi syy siihen, että on tullut uitua niin paljon. Ulkona, auringon paisteessa helteessä chillaillu vaati aina vilvoittumista vedessä ja Pusonjärvessä vesi olikin hieman viileämpää kuin Pyhäselän uimarannoilla, Vehkalahdessa ja Aavarannalla, joissa on tullut tänä kesänä uitua kymmeniä kertoja. Uintikausi tulee jatkumaan siitä huolimatta, että Jaakko pamautti kylmän kiven järveen, katsotaan mihin saakka.
Ilmatiettenlaitos on taas kirjoittanut tilastoista, jotka vanha kansa ja tietenkin Ilmatieteenlaitos tietää. Voidaan sanoa, että keskimäärin Jaakon päivän seutuun rupeavat ilmat ja vedet viilenemään. Tästä voi lukea lisää täältä.
Säähän on sellainen asia, että se kiinnostaa ihmisä. Näin voin sanoa omalta kohdaltanikin. Sää on sellainen "small talk"-aihe. Jos ei mistään muusta löydy puheen aihetta, niin sää on on takuuvarma ja kiinnostava aihe. Mutta saapas näkee minkälainen loppuvuoden sää tulee olemaan?


Ei kommentteja: