tiistai 12. heinäkuuta 2011

Herajärven kierros

v. 1998 Herajärven reittiopas

Nykyinen reittiopas täältä
Vuokramökki sijaitsi Pusonjärven rannalla ja ihan sen lähettyvillä kulkee Herajärven vaellusreitti. Löysin mökistä Ympäristökeskuksen v. 1998 painetun opaslehtisen vaellusreitistä. Aivan ihana käsin piirretty kartta reitistä. Yhtenä mökkilomapäivänä teimme minivaelluksen reitin varrella sijaitsevalle Ryläyksen taukopaikalle. Ajoimme Jerontien varren P-paikalle ja siitä oli 2,2 km matka Ryläyksen taukopaikalle. Paistoimme makkarat kodalla ja kävimme Ryläyksen näköalatornissa katsomassa maisemia ja tsekkaamassa Ryläyksen kiviputouksen. 
V. 1998 reittiopas kertoo: Ryläyksen kohdalla voi kiertää lyhyen polkureitin, joka kulkee Ryläyksen korkeimman huipun kautta. Yli kaksisataa metriä Herajärven pinnan yläpuolella (323 metriä mern pinnan yläpuolella) kohoavalta huipulta avautuvat upeat näköalat. Korkein kohta sijaitsee noin 500 metriä taukopaikasta etelään. Taukopaikan varutuksiin kuuluvat kota, nuotiopaikka ja käymälä sekä läheisellä vaaralla sijaitseva näköalatasanne.
Ihmeteltiin vaelluksella "jalkavaivaisen" karvaisen menoa maastossa. Koira oli irti melkein koko ajan ja kiviputouksella  käppäili kivillä ja lohkareilla kuin kuunaan vanha tekijä. Luolakoirahan kettuterrieri on, mutta kyllä mamma oli sydän sykkyrällään, kun ei olla kauheasti harrastettu eri maastoissa kulkemista. 
Kun tulin kotiin, huomasin että Kolilla oli menossa Retkiviikko. Viikon aikana Kolilla on paljon ohjelmaa ja pe-su olisi ohjelmassa Herjärven kierros. Lisäksi la 16.7.2011 avataan 20 km vaellusreitin pidennys Herajärven vaellusreitin eteläpäähän.
Pikkaisen polttelisi tuollainen vaellus! Mutta täytyy varmaan ensin hommata kunnon retkivarusteet :))


Ei kommentteja: