sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Naisten viikko


Eletään tämän vuotisen naisten viikon viimeistä päivää. Tällä viikolla 18.-24.7. ovat nimipäiväänsä viettäneet Riikka, Saara, Marketta, Johanna, Leena, Oili ja Kristiina kaikkine nimimuunnoksineen. Kaikkiaan 627 000 naista viettää nimipäiväänsä akkain viikolla. Huomasin, että minunkin toisen nimen nimipäivä on ollut keskiviikkona. Naisten viikon aikana eletään Suomessa vuoden kaikkein sateisinta aikaa. Onhan tämä heinän teon aikaa ja sen vuoksi säätilaa on seurattu tarkasti. Naisten viikko on kuuluisa siitä, että silloin sataa aina ja naisethan on aina olleet kovia itkemään. Joten tällainen vesivertaus on varmaan ihan paikallaan :) 


Ilmatieteenlaitos kertoo, että täysin sateeton naisten viikko on keskimäärin kerran 10 vuodessa. Yleensä naisten viikolla sataa kolmena tai neljänä päivänä. Viime vuosina sateisin naisten viikko on ollut vuonna 2005. Myös vuosina 1970 ja 1984 on ollut sateinen naisten viikko koko Suomessa. 
Meidän suunnalla tämä viikko on ollut kesän helteisin. Täällä on satanut ihan pikkuisen yhtenä yönä viikolla ja eilen lauantaina. Nyt näyttää siltä, että kohta sataa. Helle on ollut kyllä sitä luokkaa, että ei olisi ihme vaikka tulisi minkälaisia kuuroja, ukkosta tai myrskyä. Tämän ruusun myötä Onnea kaikille naisten viikon naisille :)

2 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Siinähän naistenviikko vierähti,täällä satoi vai yhtenäpäivänä,ei pitänyt sanonta paikkaansa,hyvää alkavaaviikkoa:)

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos ja töitähän sitä pitäisi ruveta miettimää...to ja pe onkin sitten erilaiset työpäivät :))
Jos se oli se kymmenes vuosi nyt ainakin meidän nurkilla, kun ei sitä vettä tullut!
Mukavaa kesäistä viikko sinullekin :))