tiistai 20. lokakuuta 2009

Puhallus

Tänä aamuna, kun läksin ajamaan työpaikaltani päätoimipisteeseen keskustaan, nuori miespoliisi puhallutti minut. Edellisen kerran puhalsin kuusi vuotta sitten jouluaattoiltana. Elämäni aikana olen puhaltanut ehkä viisi kertaa eli en ole kauhean usein ajanut autolla siihen aikaan ja siihen paikkaan missä poliisit puhalluttavat. No nuori konstaapeli tuumasi, että ei syytä jatkotoimiin, olkaa hyvä ja jatkakaa matkaanne! Ihmehän se olisi ollut jos viisari olisi värähtänyt 1,5 kk sitten viimeksi nautitusta alkoholiannoksesta. Sen kunniaksi kuitenkin kävin läheisessä K-kaupassa ostamassa paketin kahvia ja kääretorttua pääkallopaikalle aamukahville.


Iltapäiväkahvien jälkeen yksi työkaveri esitteli auton tavaratilaansa ja en ole aikaisemmin nähnyt niin paljon yhdellä yksityishenkilöllä viiniä ja siideriä autossaan. Hän antoi maistiaispönikän valkkaria, jota oli aivan pakko maistella iltaruuan kanssa. Ja valkkarihan maistuikin tosi hyvältä pitkästä aikaa.
Eilen illalla kävin pelaamassa lentopalloa kahden viikon tauon jälkeen ja satutin nilkkani kun hyppäsin pelikaverin jalan päälle. Nyt nilkka on hieman turvoksissa ja kipeä. Onneksi ei sattunut pahasti, vaan paranee varmaan muutaman viikon levolla. Tänään tein sitten käytännön pakosta kirjallisia töitä toimistossani, koska kipeällä jalalla ei viitsi lähteä maastoon haahuilemaan.


3 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Lähes viiden vuoden ajokokemuksellani en ole vielä koskaan joutunut puhallutettavaksi, mutta jokunen viikko sitten paikalliset garabinieerit pysäyttivät aamulla lasta kouluun viedessäni, pyysivät ajokortin ja auton paperit, veivät ne autonsa perään, kirjoittivat jotain "vihkoonsa" ja sitten sain jatkaa matkaa. Mielestäni ajoin ihan rajoitusten mukaan ja nyt jännityksellä odotan, tuleeko pikavoitto postissa vai mistä oli kyse. Puunaamainen virkamies ei puhua pukahtanut mitään.

Punatulkku kirjoitti...

Onko tuollainen käytös ihan OK Italiassa vai oliko ulkomaalaisuus syynä? Ihmetyttää, jos ei edes kerrota mitä varten pysäytetään.
Minä olen saanut aika monta ylinopeussakkoa ajourani aikana. Nyt kun rupesivat uhkailemaan, että pienikin ylitys tuo sakot, olen höllentänyt kaasujalkaa. Ja täällähän on niitä peltipoliiseja pilvin pimein joita pitää varoa.

Perheenäiti kirjoitti...

En tiedä mikä on tavallista, kun vasta ensimmäisen (onneksi) kerran pysäytettiin. Tyyppi ei edes huomenta sanonut, otti vain asiapaperit, hiippaili auton ympäri ja tarkisti vakuutuslapun ikkunasta. Ei ollut kovin puhelias garabinieri se!

Aika usein garabinierit kyttäävät pensaan takana juuri siinä kohdassa, missä nopeusrajoitus vaihtuu 50:iin tai kylän ainoan ohituskieltoviivalla varustetun suoran alussa. Sieltä ne sitten pomppaavat esiin punaisen tikkunekun kanssa ja viittovat sivuun. Vastaantulijat aika usein vilkuttelevat valoja ja varoittavat ratsiasta. Puhallutusta en ole täällä koskaan vielä nähnyt.