perjantai 2. lokakuuta 2009

Ei voi vastustaa!


Ihan ihquna esittelen nykyistä ja tulevaa lukulistaani. Tällä hetkellä ilta- / yölukemisena minulla on Leena Lehtolaisen vähän erilainen kirja, Henkivartija. Kirja on tosin taattua Lehtolaistyyliä ja on mukavaa ja sujuvaa dekkariluettavaa. Kirjan henkilöt sitoutuvat tänne Itä-Suomeen, joka tekee kirjasta henkilökohtaisemman. Tämä kirja on Lehtolaisen Maria Kallio sarjalle hyvä jatke.
Herkko Pesosen Laatua! Asiantuntijaorganisaation laatuopas, liittyy opiskelujen valinnaiseen kurssiin Strategiatyö ja toiminnan ohjaus. Kurssin sisältöön kuuluu lukea lähdeteoksia ja siteerata lukemaansa kurssiin liittyvissä kirjallisissa tehtävissä.
Sitten sormiani, lukunystyröitäni, ajatuksiani, aivojani ja vaikka mitä syyhyttää päästä lukemaan Ulla Appelsin kirjoittamaa kirjaa Adolf Ehrnrooth, Kenraalin vuosisata. Voin tunnustaa, että kirjan ostettuani menin Arnoldsin makukahville ja luin kirjaa ennakkoon jo muutaman sivun ;))
Psykologiaan ja omaan päähän menevä kirja on Norman Vincent Pealen Myönteinen ajattelu. Kirjaan nähden ei minulla vielä tällä hetkellä ole erikoisia ennakko-odotuksia. Mutta myönteinen ajattelu asioihin ei varmaan koskaan ole haitaksi. Myönteisen ajattelun saaminen omiin ajatuksiin ja elämään tekisi arjesta vaan askeleen verran helpomman.
Kaksi pokkaria Jane Austen Ylpeys ja ennakkoluulo ja John Grayn Miehet ovat marsista ja naiset venuksesta ovat olleet lukulistan täytteenä jo muutaman kuukauden. Ne odottavat vuoroaan ja niiden lukemisen aika tulee ennemmin tai myöhemmin. Ne kuuluvat sarjaan täytelukeminen.
Viime talvi meni opiskeluun liittyvien kirjojen maailmassa enkä antanut itselleni lupaa lukea muuta. Ainoastaan joululomalla luin muutaman muun kirjan. Tänä kesänä olen antanut luvan itselleni myös muuhun kirjallisuuteen. Hyvänä keinona on lukea opiskeluun liittyvää ja vapaampaa kirjallisuutta vuorotellen. Ei sen puoleen etteikö opiskeluun, johtamiseen ja työhön liittyvä kirjallisuus olisi mielenkiintoista, mutta se on kuitenkin aivoja eri tavalla askarruttavaa kirjallisuutta. Vapaan kirjallisuuden lukemisessa aivot pääsevät myös vapaalle.


Ei kommentteja: