torstai 22. lokakuuta 2009

Brändit


Tässä maailman tunnetuin brändi!

Tänään YAMK-opintoihin liittyvä luento brändien luomisesta ja johtamisesta. Hankenin naisapulaisproffa jutusteli salilliselle yleisöä brändeistä. Mielenkiintoisia keskusteluja käytiin kanssaopiskelijoiden kesken omista ostopäätöksiin, palvelujen valintaan ja moneen muuhun kulutukseen vaikuttavasta tekijästä. Tunteet, tieto, mainos, markkinointi, kuultu kokemus; siinäpä muutama omiin viime aikaisiin valintoihin vaikuttava tekijä.
Luennoitsija oli tehnyt väitöskirjan menestysbrändistä Ben & Jerry, josta kuultiin mielenkiintoista tarinaa ja pohdintaa alan tutkimustiedon valossa. Minulle amerikkalainen jäätelömerkki Ben & Jerry oli uusi tuttavuus. Täytyykin tulevaisuudessa seurata jäätelötiskejä bongatakseni tämän brändin jätski ;))


2 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Oi, Ben & Jerry on herkkua! Se myydään puolen litran purkissa ja on kallista, mutta täyttä tavaraa, ei mitään kasvisrasvamönjää. Suosittelen :-D

Suomessa taisin viimeksi löytää sitä S-marketin jäätelökaapista.

Punatulkku kirjoitti...

Silmät auki seuraavan kerran kaupan jäätelötiskillä ja brändihän on tehtävänsä tehnyt, jos teen ostopäätöksen ;)) Ja taas ollaan menossa markkinoinnin aiheuttamaan ostoon, mutta jos se on todella hyvää, niin kyllä varmaan kannattaa ostaa ja maistaa!