maanantai 28. toukokuuta 2012

Jousiammunta


TYKE:n lajikokeiluna oli viime viikolla jousiammunta. Menin paikalle hieman arkaillen. Mielikuvana minulla oli, että jousiammunta on vaikea laji. Tutun alan harrastajan ohjauksessa aloitettiin varusteista ja yleisistä periaatteista ja toimintatavoista.

Opastus oli varsin selkeä ja kun jouseen tarttui ja sai nuolen paikoilleen, niin ammunta sujuikin yllättävän helposti. Tähtäystä ei ensimmäisillä puhtaalle seinälle ammuttaessa otettu huomioon.


Mutta, kun maalitaulu oli asetettu paikoilleen, rupesi tähtäin löytymään. Kymmenen metrin ampumaetäisyydeltä paukuttelin kolmella nuolella lopuksi sarjat 25 - 26 - 25. Mukana oli yksi X-10 :) Hämmästyin omaa aloittelijan tuuriani.

Edellisen TYKE-postauksen jälkeen olen käynyt kokeilemassa joogaa, josta jäi kyllä tosi valju kuva. Joogan kokeilu oli tunnin mittainen, joka jäi ihan torsoksi tosi verkkaisesta ohjaajasta johtuen. Koulun lattia oli tosi kylmä ja horkka meinasi iskeä kesken tämän lajin kokeilun. Vitsi, kun joogaa on kehuttu monen lajin hyväksi aisapariksi, niin tästä jäi nyt niin negatiivinen kokemus.
Sitten oli tutustumislajina juoksu. Sen veti sama ohjaaja, jonka opeissa olin syksyllä Matalan kynnyksen juoksukoulussa. Kävin kuuntelemassa teoriajakson, mutta lajitreeniin seuraavana iltana en enää lähtenyt. Tätä lajia oli lähtenyt kokeilemaan ennätysmäärä TYKE:läisiä.

2 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Jopa on hieno harrastus ja asentosikin sopiva:)

Punatulkku kirjoitti...

Niin jousi piti virittää tuohon leuka-nenä-akselillle ja siitä tähtäys :))