lauantai 12. toukokuuta 2012

Aika vierii


Viikko vierähti kiireisissä merkeissä. Maanantaina tehtiin muutto uusiin työtiloihin. Kuvassa miun työhuoneen alapuolella olevan työkaverin huone. Työkaverin kukka teki muuttokukan ihan vain sen kunniaksi, että pääsee uusiin tiloihin. Minä katsoin käytävältä kukkaa ja sanoin työkaverille, että siun orkidea on ruvennut kukkimaan. Ei ollut orkidea, mutta kipinä iski orkidean hankkimiselle työpaikan ikkunalaudalle. Perjantaina pidettiin naapureille avoimien ovien iltapäivä työpaikalla ja nautittiin sen kunniaksi kakkukahvit. Tänään kävin tekemässä muutaman työhomman ja sain vartiomiehen paikalle, kun ei se miun ovilätkä ottanut pois hälytyksiä.


Tänä aamuna läksin koiran kanssa reippaalle aamukävelylle. Vettä on luonnossa liikkeellä tosi paljon, mikä tekeekin ihan hyvää pohjavesivarannoille. Saadaan lisää kallisarvoista pohjavettä, josta saadaan pienin konstein juomakelpoista talousvettä. 


Taivas oli tummien pilvien peitossa. Kesken aamulenkin rupesi satamaan ja samalla tuli vilu. Yritin epätoivoisesti nopeuttaa lenkkiä juoksemalla, mutta karvainen ei yksinkertaisesti jaksa juosta!


Työpaikalta tullessa, käväisin puutarhalla ostamassa orvokkeja. Huomenna meinasin käydä istuttamassa ne äidin ja isän haudalle. Katselin puutarhalla myynnissä olevia orkideoita ja teki ihan pikkasen mieli ostaa sellainen työpaikalle.


3 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Voi, kalkkisen juomaveden maassa kaipaan hyvää ja raikasta suomalaista hanavettä! Täällä pohjoisessa Italiassa sataa aika reippaasti, mutta mihin lie se menee, kun hanasta tulee melkein kalkkikökköjä. Etikkaa kuluu.

Punatulkku kirjoitti...

Miten lie Italian talousveden tilanne, onkohan se pinta- vai pohjavettä. Meillä täällä ei tarvita pohjaveden käsittelyyn kuin kalkkialkalointi (pH:n nosto) ja sitten UV-deisnfinointi. Tuota kalkkialkalointiakin on monenlaista. Meillä vesi menee kalkkirouheen läpi, jolloin veteen ei jää irtokalkkia sillä lailla, kun jos sitä syötetään veteen ihan kalkkina.
Pintaveden käsittely onkin sitten oma prosessinsa ja vaatii useampaa kemikaalia ja käsittelyprosessia.

Perheenäiti kirjoitti...

En tiedä yhtään mitä täällä juomme, pinta- vaiko pohjavettä, mutta keskieurooppalaiseen tyyliin se on tosiaan hyvin kalkkipitoista. Brysselissä asuessamme huomasin kesäisin veden laadun huonontuvan todella paljon, täällä Italian maaseudulla ei onneksi ole sitä haittaa. Suomessa on kyllä ehdottomasti paras ja raikkain hanavesi!