keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Iholla


Taas minä myöhäisheränneenä menetin yhden hyvän sarjan jaksoja, kun en seuraa aikaani ja elä TV:n osalta tässä ajassa. Jossakin blogissa oli kehuttu Iholla-ohjelmaa ja siitä heräsi kiinnostukseni. Etsin netistä jaksot ja katsoin toissa viikonloppuna jaksot 20 - 40. Ensimmäisiä jaksoja en vaan enää löytänyt!?
Sarjassa on kuusi naista, joille on lyöty videokamera käteen ja he kuvaavat omaa elämäänsä. Sarjassa kuvaavat omaa ja läheisten arkea seuraavat naiset:
- Maria, Reino Nordinin vaimo ja kahden pienen lapsen äiti. Maria on arkkitehti ja heille valmistuu kuvausten aikana Marian suunnittelema ekotalo. Minä tykästyin Marian iloisuuteen ja asioiden kerrontaan. Varmaan hänen elämänsä pienten lasten äitinä ja oman äitinsä nurkissa asuvana sekä taiteilijamiehen vaimona ei aina ole ruusuilla tanssimista. Mutta kuitenkin Marialla oli minusta oikea asenne elämään.


- Pia on intti-iässä olevan Oton yksinhuoltajaäiti. Pia on kampaaja ja painiskelee poikansa itsenäistymisen kanssa. Viimeisessä jaksossa Pia muuttikin omaan vuokrakämppään. Minä samaistuin ja seurasin Pian sielunelämää mielenkiinnolla, koska elän myös aikuistuvan nuoren miehen kanssa ja samoista asioista aina otalletaan täälläkin, kuten kodin siisteydestä, rahasta, rajoista jne. jne.
- Saara on kahden pienen pojan ja teini-iässä olevan tytön kotiäiti. Kuvausten aikana hän saa vihdoin pienemmän lapsensa tarhaan ja rupeaa kirjoittamaan. Perhe laittaa myös oman hulppean omakotitalonsa myyntiin ja saa sen myytyä viimeisessä jaksossa.
- Heli on laulaja. Kuvausten aikana hän valmistelee omaa levyään. Heli kamppailee sinkkuuden ja yksinäisyyden kanssa. Hän ottaa kuvausten aikana suloisen kissan täyttämään jotain tyhjää kohtaa elämässään..
- Tokioon hurahtanut Esin opiskelee media-alaa. Esinillä on mennyt suhteet siskoonsa ja isäänsä ja hän kamppailee myös nuoren naisen kasvukipuja eikä oikein löydä paikkaansa.
- Sini on 16-vuotias lukiolainen, joka painiskelee masennuksen, koulupinnausten ja muutenkin motivaation puutteen keskellä nuoren elämää. Kuvauksissa hän sumuttaa äitiään omista menoistaan ja seurustelee ulkomaalaistaustaisen pojan kanssa.

Tunnustetaan, että pientä stalkkaajan vikaa minussa on, kun tykkään seurata toisten elämää. Sarja saa jatkoa ja sinne etsitään uusia oman elämänsä kuvaajia. Minun toivomuksena on, että ottaisivat kuvaajia myös Kehä III ulkopuolelta ja toisaalta sellaisia ihan tavan tallaajia. Näissä kuvaajissa oli minun mielestä useammalla  taiteilijan vikaa, joten elämä ei ollut yhdelläkään 7 - 16 elämää. Mutta kuka kumma haluaa leväyttää oman ja lähimpien elämän koko kansan katsottavaksi? Sitä sopii ihmetellä!

Ei kommentteja: