lauantai 4. huhtikuuta 2009

Vesi


Vesi elementtinä on tärkeässä osassa meidän jokapäiväistä elämäämme. Puhdas, raikas juomavesi on elintärkeää ihmisen elämässä. Myös se, että likainen jätevesi lähtee jonnekin viemäriä pitkin on tärkeää. Emme tulisi toimeen useampia päiviä, jos emme saisi puhdasta vettä juodaksemme ja jos jätevetemme eivät menisi jonnekin puhdistettavaksi. Vesi on jollakin intensiteetillä kuulunut työni kuvaan koko ajan. Tänä vuonna veden merkitys on työssäni kasvanut erittäin paljon. Veden puhtaampi ja likaisempi muoto on työssäni esillä joka päivä.

Niinpä kun tammikuussa ollessani vesien käsittelyn kurssilla yksi opettaja suositteli lukemaan kirjan Veteen kätketyt viestit, otin kopin ja ostin kirjan itselleni. Sain kirjan luettua tänä aamuna. Se on ollut ilta- ja yö lukemisena muutaman vuorokauden. Kirja ei käsittele veden teknisiä ominaisuuksia tai käsittelyä vaan sen sisältö menee henkisemmälle puolelle.

Yhden kultajyvän kirjasta haluan jakaa kanssanne. Tärkeimmät asiat elämässä ovat rakkaus ja kiitollisuus. Jos nämä asiat ovat päällimmäisenä elämässämme me voimme hyvin ja elämämme on täynnä toivoa ja valoa.

Kurssilla keskustelimme myös sellaisesta asiasta, että mikä on rakkauden vastakohta? Ensimmäisenä monella tulee mieleen viha. Mutta se ei ole oikea vastaus vaan oikea vastaus on välinpitämättömyys! Miettiessäni asiaa niin näinhän se on. Vihassa on vielä jotakin tunnetta vastapuolta kohtaan. Mutta sitten kun menee välinpitämättömyyden puolelle, niin silloin peli on menetetty. Vihan muuttuessa välinpitämättömyydeksi vastapuolesta ei ole enää väliä. Siinä vaiheessa olisi parempi ottaa myös fyysistä etäisyyttä. Sillä joka päiväinen näkeminen ihmisen kanssa, johon sinulla on välinpitämätön suhde, on raastavaa.


2 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

Olen jo vuosia 'hokenut' tuota, ettei rakkauden vastakohta ole viha vaan välinpitämättömyys ja uskonkin siihen vahvasti!

Vesi on horoskooppini elementti ja oli hyvin vahvasti mukana viime öisissä unissani, hyvässä ja pahassa.

Leppoisaa palmusunnuntaita! :D

Anne kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Minä en kauhean syvästi ole pohtinut tuota rakkaus - välinpitämättömyys asiaa aikaisemmin. Mutta voin nyt sanoa omista ex-parisuhteista, että erota voi vasta sitten kun vihan tilalle on tullut välinpitämättömyys. Silloin on suhteesta tavallaan päässyt vasta irti.