perjantai 24. huhtikuuta 2009

Pakko!


On aivan pakko kirjoittaa tämä postaus, ennen kuin rupeaa uurastamaan opinnäytetyön suunnitelmaa eteenpäin. Lupasin ohjaajalle, että sunnuntai-iltana se on hänen luettavana. Siihen on tähdättävä! Tämä on vaan nyt vielä jonkin aikaa tätä valitusta opiskelujen rankkuudesta. Tuntuu tuo tekstin vääntäminen, jota toiset arvostelevat ja joka pitäisi olla laatuluokkaa niin perin vaikealta. Vai onko minulla rima liian korkealla? Näin ainakin entinen lähikolleega nykyinen opiskelukaveri ja kolleega vähän etäämmällä sanoo. Mutta kun se vaan kuuluu minun periaatteisiin, että kaikki tehdään ajallaan ja niin hyvin kuin mahdollista, niin sille ei mahda mitään. Vielä muutama aikataulutettu vääntö, ennen kesälomaa ja syksyn lähipäiviä. Tietysti sitten vuoden verran painaa päälle opinnäytetyön väkertäminen ja uskoisin että silloin tällöin saatte sen väännöstä lukea täällä. Mutta ensimmäinen vuosi opinnoista on hyvällä mallilla takanapäin ja kaikki tähän mennessä on saatu palautettua hyvin arvosanoin.

Töissä ei aivan älytöntä kiirettä ole ollut vaan on kerennyt tekemään ne välttämättömät duunit ihan rauhassa. Strategiaa väännettiin yksi päivä ja se oli ihan mielenkiintoista kun mukana oli myös poliitikot, jotka antavat aina oman värinsä ja kommenttinsa virkamiestyöskentelyyn. Yhdessähän se strategia on tehtävä, jotta siihen voidaan myös tukeutua ja siitä tulee mielekäs kaikille. Yhtenä aamuna juhlittiin yhden työkaverin täysiä kymmeniä aivan mahdottoman ihanilla kakuilla. Sitten ilmottauduttiin toisen työkaverin kanssa asuntomessumatkalle, jota työnantaja sponsoroi ainakin jonkin verran. Siitä reissusta on tulossa mukava, sellainen kutina minulla on. Se tulee olemaan työkaverini eläkkeellelähtöreissu, joten tiedossa on ainakin sen juhlistamista jotenkin. Tänään käytin uutta työkannettavaani huollossa, jossa vaihdettiin siihen ihan ymmärrettävä näppis kun alkuperäinen oli vähän outo. Oman työpaikan kahvipöydässä on ollut aivan hulvattomia juttuja (pyörittelee silmiään). Liekkö kevät tulossa? Siitä hyvä aasinsilta säähän, joka on ollut myös täällä periferiassa erittäin keväinen jo muutaman päivän. Ensi yönä ei enää pitäisi olla yöpakkasia. Ensimmäiset leskenlehdet on bongattu ja lumi sulaa kohisten. Kivaa, pääsee kohta pihan harvavointiin ja muuhun ulkotouhuihin.


2 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

Eihän siinä pitäisi mitään pahaa olla jos haluaa tehdä kaiken mahdollisimman hyvin..? Tietysti se teettää enemmän töitä kuin jos ottaisi kevyemmin, mutta eipä siitä silloin voisi parhaita tuloksiakaan odottaa. Miksi tehdä asiaa jos sitä ei tee niin hyvin kuin rahkeet riittää? tsemppiä loppurutistukseen!
Täällä ei ole ollut lunta enää hetkeen. Mittari, johon on paistanut koko aamun, näyttää 24 astetta plussaa! Ajattelin tehdä pienen lenkin (ilman lastaa jalassani..) ennen apteekkiin menoa ja katsoa kuinka jalka kestää.
Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua! :)

Anne kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta! Sitä taas tarvitaan, mahatauti iski lauantaiaamuna. Tämä päivä on mennyt ihan nukkuessa. Nyt viritin koneen ja yritän saada jonkun lauseen aikaiseksi. Kiva, kun sinun jalka paranee ja pääset normaaliin eloon. Ja mikä parasta, aurinko paistaa ja lumet sulavat täälläkin ;)