sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Tään viikon TOP 12

1. Pakkanen2.Aurinko3. Takka4. Villasukat5. Sauna6. Elokuvat7. Viivi & Wagner8. Isoäidin neliöt9. Kamera10. Herkut11. Projektit12. Pressa

3 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Kohdat 3 ja 5 olisivat nyt paikallaan täällä Italiassakin, lunta on ollut maassa jo viikon ja pakkastakin öisin yli -10 astetta. Ei ole normaalia tällainen eikä näitä etelän taloja ole tehty talvea varten muutenkaan saati sitten tällaisen ylenpalttisen kylmän varalle.

Olemme juuri muuttamassa uuteen taloon ja siellä on onneksi takka, vaikkakin alakerrassa. Olohuoneessa se olisi ihan luksusta.

Laskiaispullia leivoin eilen, kun lupasin mennä pojan luokkaan ensi viikolla täyttämään niitä lasten kanssa pannukakkupäivänä. Kaikki kakkosluokat kiertävät sinä päivänä toistensa luokissa maistelemassa eri maiden laskiaisherkkuja.

Punatulkku kirjoitti...

Onneksi on tuo takka, jota voi näillä pakkasilla lisälämmityslähteenä käyttää. Samoin en näillä pakkasilla käy suihkussa ilman saunan lämmitystä, koska se on vaan niin viileätä. Teidän pitää vain vaatetuksella taistella kylmyyttä vastaan vai onko muuta keinoa?
Kivaa, kun saatte takan lisälämmikkeeksi uuteen kotiin :)
Mikä on Italialainen laskiaisherkku? Onko se pannukakku?

Perheenäiti kirjoitti...

Eipä tässä paljon muita konsteja ole kuin tosiaan lisätä vaatetta päälle. Ulko-oven olemme jo topanneet patjoilla umpeen ja kuistin oven alle työnsin sohvatyynyjä vetoa pienentämään.

Täällä vietetään laskiaisen sijasta karnevaalia. Kaupassa on myynnissä ohuen ohuita pitkulaisia "keksejä", jotka on kai paistettu rasvassa, ja niiden päälle ripotellaan tomusokeria. Poika käy Eurooppakoulua englanninkielisessä ryhmässä ja neljä rinnakkaisluokkaa ovat saksalainen, ranskalainen, italialainen ja hollantilainen. Nämä luokat sitten kiertävät toistensa luona herkkuvieraisilla pannaripäivänä. Lapset tekevät taikinan ja opettajat paistavat "pannukakut" eli suomalaisittain kai letut. Saa nähdä mitä muilla luokilla on tarjolla.