lauantai 18. helmikuuta 2012

Historiaa


Eilen minulla oli lomapäivä ja käytin siitä aamupäivän käymällä kampaajalla. Kampaajani ehdotti hieman erilaista raidoitusta hiuksiini joten nyt ollaan kuvan mukaisessa lookissa.  Kampaamossa oli vielä kaksi eilisen wanhojen päivän prinsessaa. Molemmille oli tehty oikein hienot nutturat ja toiselle laitettiin meikkiä kun itse menin kampaamoon. Tämä prinsessa pukeutui oikein kauniiseen punaiseen prinsessamekkoon ja se toi nostalgiset muistot omasta wanhojen päivästä joskus kauan sitten. Juniori olisi myös ollut ikänsä puolesta eilen wanha, jos olisi mennyt lukioon. 


Kotiin kun tulin, oli aivan pakko kaivella vanhoja kellastuneita valokuvia ja fiilistellä omaa historiaa. Minulla oli wanhojen puku lainassa perhetutuilta. Puvulla oli tanssinut jo kaksi perheen tyttöä ja perheen äiti, joka puvun oli ommellutkin, muokkasi puvun minulle sopivaksi. Silloin ei ollut mahtavia tyllipukuja, niin paljon kuin nykyisin. Mutta minullakin oli joku "pyllynkohotus" juttu alushameessa. Turkki oli aivan ihana, samoin vanhat talvikengät. Taisivat olla perhetuttujen äidin äidin vanhat. Hävettää tuo tyylivirhe, kun turkin kanssa on nuo lapaset :( Kampaajalla oli myös istuttu jo varhaisesta aamusta lähtien ja pitkän tukan saikin oikein näyttävälle nutturalle. 
Tyttöparilla vedettiin ystävän kanssa ja siihenkin oli ihan loogiset syyt. Olin aloittanut oppikoulun tyttölyseossa ja muutama vuosi ennen wanhoja oli muututtu peruskouluun ja yhdistetty tyttö- ja poikalyseot. Tuossa vaiheessa oli meitä Tipulalaisia hieman enemmän ja kun tanssittiin vain oman koulun käytävällä omalle lukiolle, niin eipä taidettu kysellä ylimääräisiä kavaljeereja mistään.


Vuoden päästä wanhoista oltiin sitten abeja. Tällöin yhdistettiin myös kahden koulun historiaa päällekkäin. Tipulan perinteitä noudattaen tytöt olivat pukeutuneet kansallispukuihin. Lyseon perinteinä pojat olivat pukeutuneet enemmän tämän päivän penkkareiden tyylin. Siinäpähän sitten oltiin suloisesti sekaisin tyylikkäät ja arvokkaat leidit ja lyseon penkkarilaiset.
Penkkariajelulle sitten kaikki leiditkin vapautuivat ja vaihtoivat vapaampaa ja lämmintä vaatetta niskaan. Auton lavalla sitten ilakoitiin huutamalla ja viskomalla karamelleja. Nämä perinteet ovat näköjään säilyneet samoina vuodesta toiseen.

2 kommenttia:

Marja Leena kirjoitti...

Noista kuvista tulee oma nuoruus mieleen, se oma Tipulakin. Täytyypä kaivaa kuvat esille. Hyvää viikonloppua sinulle!

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos! Välillä on ihan kiva muistella niitä aikoja joskus kauan sitten. Niin paljon muistoja noiltakin ajoilta....