maanantai 6. joulukuuta 2010

Martta

Lue lauantaina kotiisi kannettu ilmaislehti, jossa on juttua jostakin Martta-kerhosta. Lue juttu ja saa elämäsi inspiraatio leipoa erilaisia joulutorttuja itsenäisyyspäivänä! Muista vielä ostaa kaupasta torttutaikinaa   1 kg, kananmuna, vaniljarahkaa ja omenamarmeladia. Osta viimeisiä varastoon kaksin kappalein.Etsi kaapistasi sopivan kokoinen piparkakkumuotti, himppa isompi kuin minulla tuossa kuvassa. Tee taikinasta piparkakkumuotilla torttuja ja voitele ne kananmunalla. Laita tortun keskelle ensin rahkaa ja siihen päälle omenamarmeladia. Martta-ohjeessa oli, että marmeladi pitäisi pursottaa jollakin ihmepursottimella, mutta eihän minulle sellaista ole!


Paista tortut 200 astetta Celsisusta noin 15 minuuttia ja ihmettele, että miten ne noin kohoaa. Sitten viimeiseen pellilliseen onkin jäänyt pari torttua ja suunnaton määrä ylimääräistä torttutaikinaa suikaleina. Syö niin paljon kuin jaksat ja uskallat syöttää koiralle ja tee lopusta taikinasta neljä palloa ja lyttää niistä epämääräiset pylpyrät. Laita täytteitä enemmän kuin normitorttuihin. 

Paista nämä epämääräisetkin ja syö ne ihan ekaksi. Mieti kaksikymmentäkaksi kertaa, vietkö torttuset huomenna töihin ja yllätät työkaverit kympillä!!!


3 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Voi miten hyvä idea, vähän vaihtelua lehtitaikinaleivonnaisiin. Näitä pitää kokeilla heti, kun tulemme Suomeen, täältä ei aineksia löydy :-(

Punatulkku kirjoitti...

Joo hyviä tulee ja helppo on tehdä. Saa hiukan eri makuisia. Töihin vein ja tekivät kauppansa ;))

Anonyymi kirjoitti...

Por otra parte el art.

Feel free to visit my page ... la lotería del millón