lauantai 19. syyskuuta 2009

Puudutettu


Nyt on käyty hammaslääkärillä ja puoli päätä on puuduksissa. Jännä tunne, kun puudutus nousee silmäänkin. Hampaan elävyyden mittaus ei antanut tarvittavia elonmerkkejä. Tehtiin päätös, että otetaan vanha paikka pois ja uusi väliaikainen hoitopaikka tilalle kolmeksi viikoksi. Lääkäri kertoi, että hampaassa paikan alla oli ollut rikkonaista hammasta. Mutta katsotaan kolme viikkoa vieläkö hampaaseen koskee purressa ja jos ei koske, korjaustoimenpide oli oikea. Mutta jos vaiva ei mene ohi, niin mietin pitääkö minun uusituttaa kaikki vanhat paikat sillä puolella suuta? Sekään ei varmaan olisi hassumpi toimenpide. Niillä hammaspaikoilla varmaan selvittäisiin tämä elämä.
Aamukahvit (vaniljamakukahvi) nautiskelin Arnoldsilla Isossa Myyssä. Tsekkailin muutamassa kaupassa korkeampikorkoisia talvikenkiä ja pitempää talvitakkia. Harmittaa kun kaksi vuotta sitten ostettu villakangastakki on liian iso pienentyneeseen kroppaan. Ruokakaupan kautta kotiin ja koneelle. Blogia, seurahommia, työhommia ja opiskelua on tämän tihkusateisen päivän ohjelmassa.
Torstaina sain arvostelun viimeisestä varsinaiseen opiskeluun liittyvästä tehtävästä, jonka palautin jo heinäkuussa. Kolmonen napsahti ja olen ihan tyytyväinen.


2 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Jouduin menemään alkukesästä hammaslääkäriin täällä Italiassa ja hämmästyin kovasti, kun juurihoidettava hammas puudutettiin niin, ettei mennyt puoli päätä tunnottomaksi, niin kuin Suomessa aina. Puudutetta oli riittävästi, ei sattunut yhtään ja tunnottomuus katosi tosi nopsaan heti pois päästyä. Mikähän taika siinäkin mahtoi olla?

Muutenkin hammashoito oli vastoin ennakkoluulojani oikein laadukasta. Ainoa ongelma oli puutteellinen kielitaitoni, mutta hammaslääkäri totesi, ettei täällä tarvitse puhua, pidät vain suun auki :-D

Punatulkku kirjoitti...

Tuo viimeinen pitää varmaan paikkansa, jos on ihan normaalit tarkastukset ja ongelmat. Tämä minun hampaan / hampaiden, aluksi en tiennyt kuin sen että se on vasemmalla puolella (en tiennyt koskiko ylös vai alas?)kipuilua jos pitäisi ulkomaaksi selittää, niin tekemättä jäisi.
Minulta ei ole koskaan puudutettu paikkauksessa ainoastaan viisureiden pois otossa. Kun kysytään paikkauksen yhteydessä halutako puudutettavan, en yleensä ota. Nyt lääkäri ei edes kysynyt?!?! Kertoi, että laittoi minimimäärän puudutetta. No ainakin puutui, eikä tuntunut missään koko operaatio.