lauantai 2. elokuuta 2008

Vaasaillen


Torstaiaamuna varhain startattiin porukalla kohti Vaasaa. Keli oli aamulla aurinkoisen kolea. Ykköskohteenamme oli Vaasan asuntomessut. Täältä itärajalta on vaan niin pitkä matka joka paikkaan. Yhdellä kahvipysähdyksellä matka Vaasaan kesti seitsemän tuntia. Matka meni kyllä mukavasti tutustuen lähemmin uusiin matkakumppaneihin, keskustellen tulevan pomoni / kollegoiden kanssa sekä tutustuen nykyisiin ison kirkon poliitikkoihin, jotka olivatkin ihan uusia tuttavuuksia. Tuollainen linja-autoreissu on ihan mukavaa aikaa jutskailla kaiken maailman asioista.


Perillä Vaasassa meillä oli asuntomessujen info-tilaisuus, jonka jälkeen kävimme syömässä. Alueella kiertelyyn oli aikaa ruhtinaalliset viisi tuntia, joka riitti mainiosti tutustumiseen kohteisiin, maisemiin, istutuksiin, oheisesittelyihin. Kiersimme kollegan kanssa aluetta ja ihastelimme merimaisemia, valtavan isoja terasseja, valtavia ikkunoita, eri näköisiä suihkuja jne. jne.


Alueella oli monennäköisiä taideteoksia ja esityksiä.
Näille penkeille emme uskaltaneet istua, olisimmehan leimaantuneet johonkin marginaaliryhmään kuitenkin ;)))

Asuntomessujen jälkeen majoituimme torin laidalle hotelli Vaakunaan. Pienen kaunistautumisen jälkeen olimmekin jo menossa illalliselle ravintola Bacchusiin. Siellä meitä hemmoteltiin pitkän kaavan mukaisella illallisella, joka maistui ja näyttikin aivan ihanalta.


Tässä illallisen jälkiruoka, joka tulevan pomoni mukaan oli raparperikomposti tulevien työtehtävien mukaisesti, nam ;))))) Illallisella ja sen jälkeen laulettiin, naurettiin, laulettiin, vitsailtiin, laulettiin, tanssittiin, laulettiin, onniteltiin, laulettiin, juotiin, laulettiin, viitottiin, ja vielä kerran laulettiin. Enpä ole ennen ollut illallisella, jossa näin paljon laulettiin ja kaikki oli muutaman opettajan ja lastentarhanopettajan ansiota, emmehän me insinööri koskaan laula, emmehän ;)))) Illan erikoisuutena oli kosiolaulu, joka kertoi menneistä ja tulevista kuntaliitoksista.

Loppuilta vietettiin Vaakunan yhdeksännessä kerroksessa olevassa yökerhossa ja sillä jatkui tanssi, nauru, keskustelu ja juominen.


Aamulla herättiin ei aina niin aurinkoiseen Vaasaan. Pitkän kaavan aamupalan jälkeen meillä oli ohjelmassa Vaasan kiertoajelu, jolla tutustuimme Vaasaan hieman paremmin ja tarkemmin. Jalkauduimme Vanhan Vaasan kirkon raunioille, joka tuhoutui Vaasan palossa...


... ja Asevelikylässä sijaitsevaan Edwinin polulle ja korsumuseoon. Pururata on nimetty taiteilija Edwin Hevonkosken mukaan, joka on tehnyt radan varteen noin 200 taideteosta tai työtä.


Kiertoajelun jälkeen ajelimme Stundarsin Mustasaareen, jossa oli suuri museo ja elävä kulttuurikeskus. Museoalueella on kuutisenkymmentä Mustasaaren kylistä ja Vaasan seudulta siirrettyä rakennusta jotka on sisustettu 1900-luvun alun tyyliin. Kuvat maalaiskaupasta ja sen sisustuksesta.Museon intendentti esitteli meille myös museoalueen viereen syntynyttä yhdyskuntaa, johon nykyisin asutut vanhat rakennukset on siirretty eri puolilta Pohjanmaata. Kävimme ihailemassa monen asuinrakennuksen pihapiiriä ja puutarhaa.Stundarsissa söimme jälleen oikein maittavan lounaan ja ostimme tuliaisia kotiin viemisiksi (tikkari, suklaata, tulitikkuja Stundars-kotelossa ja saunatyyny). Saunatyynyyn otti juniorikin heti varauksen ;))


Tulomatka sujui saman kaavan mukaan kuin menomatkakin. Tulomatkalla tuli puhuttua myös työasioita, laitettua muutama kokous kalenteriin, keskusteltua uudesta työsopimuksesta ja tulevien opiskelujen lopputyöaiheesta. Eli maailma ja oma elämä ja tulevaisuus makaavat vankalla pohjalla, josta on hyvä ponnistaa tulevaan syksyyn ja suuriin muutoksiin työrintamalla ja yksityiselämässä.

PS. Juniorit olivat selvinneet yön yli poissa olostani erittäin hyvin muuten paitsi karvaisen juniorin suunnattomalla ikävällä. Ikävä esiintyy ikuisuuksiin kestävällä odotuksella eteisen matolla tai makuuhuoneen sängyn kulmalla ikkunan edessä.

Ei kommentteja: