torstai 18. lokakuuta 2012

Portaat ja muutakin säätöö


Tämä viikko on ollut yhtä säätämistä treenailujen suhteen. Mutta onneksi ollaan jo torstaissa ja kaikki suunnitellut treenit on tehty. Viikonlopun treenit on sitten ihan oma lukunsa. Mutta viikko alkoi hyvin, maanantaina oli vielä sateeton ja nätti keli juoksulenkille. Tein sen sitten ihan peruslenkkinä. Reilu kahdeksan kilometrin juoksu ihan hyvällä fiiliksellä. Sunnuntain pyörälenkillä sain ajatuksen, kun ajelin entisillä reviireilläni, että siellähän on ihan kivat portaat porrastreeniin. Näissä porrasmaisemissa on tullut lenkkeiltyä koiran kanssa muutaman kerran edellisessä asuinpaikassa asuessa. Suunnitelmissa oli tehdä tiistaina kuntopyörä / uintitreeni, keskiviikkona porrastreeni ja torstaina kuntopiiri. Mutta sateinen sää teki muutoksia suunnitelmiin ja muutenkin säädin ajatuksissani, että en tekisi peräkkäisinä päivinä kovia jalkatreenejä, jotta pohkeet eivät kipeytyisi niin kuin viime viikolla. Niinpä sitten loppujen lopuksi tein tiistaina kuntopiirin kotona, jossa treenasin enemmän käsiä sekä keski- ja yläkroppaa. Nyt onkin rintalihakset sitten kipeinä. Tänään mammografia olikin yhtä tuskaa normaalin virutustuskan lisäksi vielä lihasten kipuillessa! Onneksi se on taas ohi muutamaksi vuodeksi, I hope so!!!

Eilen en ottanut uintivarusteita mukaan töihin, kun meinasin töiden jälkeen mennä tekemään porrastreenin. Mutta illalla satoi vettä ja porrastreeni vaihtuikin lennossa uintitreeniksi. Menin hallille vasta kuuden jälkeen ja se olikin hyvä veto. Puolen tunnin kuntopyöräily sujui rauhallisissa merkeissä, kun salilla ei ollut kuin muutama muu treenailija. Uinnissa sain harjoitella scullailua ja kylkiuintia ihan rauhassa omalla radalla puolisen tuntia. Siinä treenaillessa omassa ylhäisessä yksinäisyydessä sain hyvin harjoiteltua hengittelyä vähän rennommin. Nimittäin tekniikkakurssin aikana sitä into piukeana paahtaa vain menemään eikä siinä ole aikaa miettiä asioita perin pohjin. Tosin eipä siitä hengittelystä ja sen säännönmukaisuudesta vielä ollut oikein puhettakaan. Eihän sitä millään jaksa scullailla näillä uintikokemuksilla pää vedessä koko radan pituutta! Loppuajaksi siirryin sitten kuntouimareiden radalle vetämään rintauintia, kun potkuttelut alkoivat vetää pohjetta kramppiin. 


Tänään  oli sitten vuorossa uusi treenikokemus, PORTAAT. Ajelin pienessä vesisateessa autolla noin kahden kilometrin päähän portaista ja juoksin välimatkan alkulämpäksi. Taas kerran olin laittanut liikaa (tai liian lämmintä päälle) kun ajattelin että en kastuisi ihan läpimäräksi. Portaita oli yhdessä nousussa 114 kpl ja ajattelin ensin tehdä 10 nousua. Ensimmäisen nousun jälkeen heitin takin pois, koska kuumuus rupesi ahdistamaan. Laitoin takin portaiden alle sateelta suojaan, koska siinä vaiheessa satoi jo rankasti. 


Tein loppujen lopuksi nousun kuusi kertaa, koska reisien hapotus oli jo aika mahtavaa kahdessa viimeisessä nousussa. Toisaalta olin jo läpimärkä sateen takia. Mietin, että meneekö paluumatka autolle kävelyksi, mutta ei onneksi mennyt. Sain juostua autolle sellaisen kivan palauttavan pari kilometrisen. Soitin juniorille, että laittaa sauna lämpiämään. Ah´sitä hyvän olon tunnetta, kun pääsi saunan lämpöön ja sai nostaa vielä hapottavat jalat seinälle. Tätä täytyy ehdottomasti saada lisää!


Huomenna on sitten lepopäivä treenailusta. Huomisen ohjelmassa on töiden jälkeen äänestäminen ja illalla vaaleanpunaisten piirakkasukkien neulontaa.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Missä täällä on tollaset portaat???? :o =)) Lykynlammella on mutta nää on jostain muualta ja mie en oo tietonen :D

Kivalta kuullostaa siun treenit ja kiva että oot innostunu jo harkkaamaan uintikurssilla opittua ;)

Punatulkku kirjoitti...

Nämä portaat on Reijolassa. Ihan kivan porrastreenin saa noissakin aikaiseksi. Jos ei olisi satanut, niin olisin ollut pitempään. Tuolla voisi tehdä myös sauvakävelynousua, jota trinaiset ovat myös treenanneet. Jos ilmoja piisaa, niin meinasin mennä tekemään sitäkin.
Kiva oli tosiaan treenata noita uintikurssin oppeja ihan rauhassa miettien.