torstai 7. kesäkuuta 2012

Pidä huolta :)


Meidän lähipellolla, ihan meidän asunnon vieressä, pitää jöötä alkukesästä töyhtöhyypät. Neljä aikuista lintua lentelee kohti pellolle uskaltavaa koiraa, muita lintuja ja puppeja. Eilen seurasin aamupäivällä (olen lomalla !!!) koneella istuessani ikkunan takaista elämää.


Ruohikossa liikkui joku pieni lintu. Pakko oli etsiä kameraan pitempi putki ja tähdätä kohti liikettä. Enkä nyt ihmettele yhtään, mitä varten nämä vanhemmat pitävät huolta jälkikasvustaan tosi intensiivisesti. Tällaiset pienet tirriäiset liikkuvat heinikossa ihan vapaina. Aikuiset pitävät huolta lähistöllä ja ilmoittavat ääntelyllään vaarasta.


Valtavan suloisista poikasista on pidettävä hyvää huolta. Niin minäkin tekisin ja teen!


6 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Voi miten hyvä kuva töyhtöhyypästä,kyllä ne osaa juojella poikasiaan:))

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos Ritva :) Kuvat on otettu ikkunan läpi, mutta onnistuivat silti.

Aili-mummo kirjoitti...

Hieno lintu tuo täyhtöhyyppä;DDD

Aurinkoista viikon jatkoa, Punatulkku.<333

Punatulkku kirjoitti...

Kaunis lintuhan se on, mutta kyllä hallitsee reviiriään täysillä.
Aurinkoa olisi toiveissa. Pienen pientä pihapuuhastelua olisi tarkoitus tehdä lauantaina.

Perheenäiti kirjoitti...

Onpa vekkulin näköinen lintu! En ole koskaan nähnyt töyhtöhyyppää luonnossa.

Punatulkku kirjoitti...

Tarinat kertovat, että tämä uusi asuinalue, jossa nyt asutaan, on rakennettu vanhoille vesijättömaapelloille. Näillä pelloilla on aina pesinyt noita töyhtiksiä. Sitä jäännettä tulevat aina samoille pelloille. Nyt vain me uudet asukkaat haitataan heidän rauhaansa. Aikuiset linnut lentävät melkein kohti koiraa ja ihmisiäkin. jotka menevät lähelle noita pieniä. Eikä niitä edes huomaa tuolla pellon heinikossa. Olin tällä viikolla lomalla ja seurasin ikkunasta, kun olivat ihan tuossa lähellä. Tietenkin kun yleensä ei tähän aikaan päivästä ole liikettä, niin uskaltavat tulla. Mukava seurailla niitä :)