sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannuskuvailut

Kirjoittelen näin sateisena sunnuntaiaamuna hieman enemmän yhdestä stressinpoistajaharrastuksestani eli valokuvauksesta. Nykyisen digivalokuvauksen aloitin tämän blogin pitämisen myötä. Minusta pelkät tekstit olivat tosi synkkiä ja monotonisia, joten ostin syksyllä 2007 Canonin IXUS 950 IS. Tämä kamera on ollut tosi kiva taskukamerana ja onhan tuossa toimintojakin ihan kivasti. Juniori tykkää myös kuvat tällä kameralla. Kamera koki kovia maaliskuussa 2010 pudottuaan jäällä ihan umpsukkeliin jäiseen ja hyyhmäiseen veteen. Siitä se vaan virkosi kuivauksen jälkeen, eikä ole kiukutellut onnettomuudesta yhtään.


Syksyllä 2010 ostin työpaikan synttärirahoilla ja omilla rahoilla järkkärin eli Canon EOS 1000 D kahdella putkella. Minua houkutteli tuo kahden putken sisältyminen hintaan. Tätä ostosta olen hieman harmitellut jälkeen päin. Minun olisi pitänyt mennä valokuvauskursseille tuon IXUksen kanssa ja päättää vasta sitten järkkärin hankinta. Olisin ostanut hieman kalliimman ja paremman yksilön. Noita lisävarusteitahan olisi voinut ostaa jälkeen päinkin. Nyt en ole hommannut mitään lisävarusteita, kun koko ajan on mielessä kameran vaihto. 


Kolmantena kamerana olen viime aikoina käyttänyt kännyäni eli Nokia E7. Se kulkee melkein aina mukana ja sillä saa ihan sellaista peruskuvaa, joka välttää ikuistamaan nopeasti ja extemporee tapahtuvia kuvauskohteita. Minä en muokkaa kuvia juuri ollenkaan, ainoastaan rajailen kuvia joskus.


Täältä blogeista haluaisin mainostaa kahta seuraamaani valokuvausblogia. Ensimmäiseksi Maatiaismuorin (ent. Eläkeläinen) blogia, jossa valokuvaukseen, kuvien laatuun, valotukseen ja kaikkiin yksityiskohtiin on kiinnitetty tosi paljon huomiota. Ja nuo kuvauskohteet, luonto ja eläimet, tuovat kuvien kautta niin paljon iloa, naurua ja onnea meille lukijoille.
Toisena haluan mainostaa nuoren miehen valokuvausblogia Picture Puttonen. Blogin pitäjä kuvailee paljon ihmisiä erilaisissa ympäristöissä ja rekvisiitoissa. Muotokuvaukset on yleensä toteutettu luonnossa. Kuvien muokkaukseen on käytetty myös paljon aikaa. Mutta lopputulokset ovat mielenkiintoisia ja hieman perinteisistä kuvista eroavia. 

Juhannusaattona tein valokuvausretken läheiselle lupiiniplantaasille ja samalla reissulla ikuistui pellolla ja piharuukussa kukkineet kukat. .Kamerana toimi tällä retkellä järkkärini pitkällä (75 - 300 mm) putkella.


Juhannusaattoiltana ajelin pyörällä Jokiasemalle yhdelle siiderille. Kotimatkalla pysähdyin jokivarteen kuvaamaan keskikesän auringon laskua ja kaupunkia toiselt puolelt jokkee. Viimeinen tämän session kuva on kotipihalta otettu auringonlasku.  Kuvat on otettu Nokia E7:lla.

Juhannuspäivän aamulenkillä minulla oli mukana IXUS. Karvaisen kanssa lenkkeillessä kuvia joutuu ottamaan joskus yhdellä kädellä, joten pokkari on noissa tilanteissa ihan ykkönen.


Valokuvauksen saralla minua kiinnostaa uusi järkkäri lisävarusteineen ja sen kanssa luontokuvauskurssi ja muotokuvauskurssi. En ole kauhean innostunut kuvien käsittelyyn, mutta ehkä pieni kuvien fixaus olisi ainakin joskus paikallaan. Valokuvaus on mukava harrastus ja niistä jää kivoja muistoja ulkoiseen muistiin ja tänne blogiin katseltavaksi ja muisteltaviksi tulevaisuuteen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello there, I found your site by the use of Google at
the same time as searching for a comparable matter, your site came up, it appears good.
I have bookmarked it in my google bookmarks.


Hi there, just became aware of your blog thru Google, and located that
it is really informative. I am going to be careful for
brussels. I will appreciate for those who proceed this in future.
A lot of other folks shall be benefited out of your writing.
Cheers!

Also visit my web-site sears carpet cleaning (tabaco.me)