sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Ennen sadetta


Lauantaina ennen sadetta käytiin karvaisen kanssa pienellä lenkillä. Tarkoitus oli lenkkeillä läheiseen venesatamaan asti, mutta ukkosen jyrinä ja tummat pilvet säikyttivät hieman lyhemmälle reitille. Läheinen maasto muuttuu päivä päivältä eriväriseksi. Kukat nousevat kokonaisuuksina ja nyt näkymä etupihalle on keltaisten leinikkkin ja eri sävyisten lupiinien värittämä.


Otin lenkille mukaan Ixuksen ja tämän postauksen kaikki kuvat on otettu samalta reissulta. Lupiinit ovat läheisen meluvallin rinteellä vähän kauempana (kuvan epätarkkuus johtuu siitä). Lupiineja pitäisi mennä kuvaamaan järkkärillä hieman lähempää. Toivottavasti juhannuksen pyhinä on keliä kuvailuihin! 


Minulla alkoi perjantaina päivystys ja sen seurauksena ollaan jatkuvasti pienessä valmiudessa. Onneksi ei ole tullut muuta kuin muutama puhelinkeskustelua vaatinut asia. 


Viime viikkojen työkiireiden jälkeen viikonloput menevät vetäessä henkeä. Suunnittelen aina menoja viikonlopuille, mutta väsy ja kotona olo vetää yleensä pitemmän korren. Ainoastaan juoksemassa olen käynyt säännöllisesti. Tällä viikolla olen harrastanut yöjuoksua, kun juoksulenkeille olen lähtenyt vasta iltayhdeksän maissa.


Minua stressaa juhannukselta alkavaksi merkitty loma. Ensi viikko on niin täynnä kaikkea töihin liittyvää, että yhden projektin asiakirjojen teko jää ihan pakolla juhannuksen jälkeiselle viikolle. Silloin ne on pakko tehdä aikataulullisesti. Projekti on vaativa, euroiltaan iso ja aikataulullisesti kriittinen, joten projektin on mentävä eteenpäin myös loman aikana. Ei kai se auta muu kuin virua ja venyä ja siirtää loman alkamista...


Tämän kesän lomalle ei ole mitään suunniteltua menoa. Kesälomarahat ja muu ylimääräinen on säästettävä juniorin syksyn autokouluun.


Alin kuva on otettu naapurin sireenipensaan kukista. Pitäisiköhän ensi kesäksi istuttaa omalle pihalle sininen ja valkoinen sireenipensas? Tykkään noista sireenien kukista. Sireenit ovat myös muisto lapsuudesta jos ei omalta niin ainakin naapureiden pihalta.

4 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Kyllä nuo luonnon kukat ovat kauniita,lupiinit kukkivat kovasti:))

Punatulkku kirjoitti...

...nyt jo meilläkin :)

Aili-mummo kirjoitti...

Valkoinen sireeni taitaa olla vaativampi kasvi kuin liila; meilläkin oli entisaikaan valkoisia, mutta ne kuihtuivat pois, mutta liila sen kun porskuttaa.

Puna-ailakkeja riittää näissä maisemissa..;))

HYvää sunnuntai-iltaa sinulle työmyyrä.<333

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos Aili-mummo :))
Tuo valkoinen sireeni on niin kaunis. Naapurin pihassa on pieni pensas vasta. Ainoastaan nuo kuvassa olevat kukat teki nyt.
Tuota puna-ailakkia on nyt tosiaan pilvin pimein samoin kuin rönsyleinikkiä.