torstai 13. tammikuuta 2011

Munkkilikööri


Esittelenpä muistissa ollessa viimeisen valmistujaislahjani. Sain kuvassa olevan pullon ex-pomoltani, joka  oli opinnäytetyöni ohjaaja työnantajan puolelta. Hän on jäänyt jo eläkkeelle, mutta tuli mielellään entiselle työpaikalle juhlimaan. Lahja oli Valamon luostarissa tehty likööri, josta löytyy seuraavaa tietoa.
Munkkilikööri Balsami 30%, sokeria 180 g/l
Väri tummanruskea, kellertyy reunoille. Melko voimakas tuoksu, yrttejä ja liemikuutiota! Kohtalaisen makeaa ja tasapainoista maultaan. Terävä yrttisyys pehmenee hitaasti täyteläisyydeksi ja makeudeksi. Jättää suuhun kuivuutta ja lämmittää rintakehää
Nyt on vain erittäin huono aika kaikelle alkoholipitoiselle. Meinasin pitää nimittäin tipattoman tammikuun. Olen myös ollut yhden työkaverin kanssa makeattomalla eli emme saa syödä karkkeja, suklaata emmekä mitään kahvileipää tammikuussa. Mietiskelin tuossa, että voisi jatkaa tätä karkkilakkoa vielä pitempäänkin. Nyt ovat saaneet olla ihan rauhassa työpaikan karkitkin (kuvassa).


3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Onneksi alkoholi säilyy! Kyllä niitä sitten maistella ehtii tipattoman jälkeen. Nostan hattua, että jaksat pitää tipatonta...

Punatulkku kirjoitti...

Kiitoksia! Taitaa olla vaikeampaa selvitä ilman suklaata ja makeita kahvileipiä. Kahvin kanssa tekee niin mieli herkkuja :(

Perheenäiti kirjoitti...

Samoilla "eväillä" täälläkin mennään, tipattomalla ja herkuttomalla. Ja ihan totta, vaikeampi on jättää makeat pois kuin joka iltainen viinilasillinen tai pari...