perjantai 21. tammikuuta 2011

Myöhässä part two


Kiitoksia Suomen Itella siitä, että kun olen maksanut vuodeksi postin uuteen osoitteeseen kannon, niin se ei toimi! Tai anteeksi toimiihan se, mutta erittäin hitaasti. Tänään tuli joulukortti, jossa oli merkintä "Osoiteselvittely Itellassa 19.1.2011". Kortti on laitettu postiin 13.12.2010. Missä maailman äärissä lie osoitetta selvitelty? Vuosi osoitteen muutoksesta tulee täyteen vasta ensi heinäkuussa.

5 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Täytyypä olla arvokas kortti, jonka osoitetta on jo toista vuotta selvitetty;?

Punatulkku kirjoitti...

Niinpä! Onneksi ei sen tärkeämpiä kirjelähetyksiä tuolla lailla myöhässä :( Mutta kuitenkin, jos jostain palvelusta on maksanut, niin luulisi pelittävän.

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin täällä Joensuun kulmilla joulukortit ovat tulleet vuoden 2010 joulun tiimoilta vähän tipoittain, tällä viikolla vielä neljä mattimyöhäistä... Muutettukaan ei ollla viitentoista vuoteen ja kaikissa tällä viikolla tulleissa korteissa osoitetiedot aivan oikein ja ihan selvästi kirjoitettuina. Missä lienevät toista kuukautta seikkailleet ?

Punatulkku kirjoitti...

Aha, tämä olikin sitten ihan yleinen Itellan moka! Eivätpäs ole selitelleet mistä moinen johtuu??

Perheenäiti kirjoitti...

Ehkä kortti on käynyt esim. Virossa tai jossain muualla selvitettävänä, mistä postilaitos on ostanut palveluja halvalla. Ja hinnat sen kuin nousevat.

Se on kyllä vinkeää, miten Suomessa postin toiminta on huonoa ja kallista, postitoimistoja lakkautetaan ja "palvelu" huononee. Me asumme jo toisessa maassa, missä posti kannetaan myös lauantaisin ja postinkantajan laukkuun sopimattomat paketit tuodaan erillisellä kyydillä kotiin ilman lisämaksua.

Hollannissa jos ei sattunut olemaan kotona, kun pakettia tuotiin, se joko jätettiin naapurille tai vietiin lähellä olevaan kauppaan noudettavaksi.

Ja ai että minua risoo Suomen postissa se postilaatikon aukkoa esittävä pahvi, josta virkailija yrittää työntää lähetyksen läpi ja jos ei mahdu, asiakas maksaa enemmän. Kaiken lisäksi tuota samaa pahviaukkoa käytetään myös ulkomaille meneviin lähetyksiin ja voin kertoa, että niissä postilaatikoiden aukot eivät ole tuon standardin mukaisia: esim. Hollannissa paljon suurempia ja täällä Italiassa minimaalisia.

Huh, verenpaine nousee joka kerta tämän aiheen tiimoilta ;-)

Ehkä kannattaisi käydä postissa valittamassa ja vaatimassa ainakin osaa maksamistasi rahoista takaisin. Tosin tuskin ne siellä postin tiskillä yhtään mitään asialle tekevät... Postilla on muuten jonkinlainen on-line chat, jonka kautta voi myös yrittää selvittää asioita. Anoppi sinne kirjoitit, kun pikapaketti meni yli viikon perille. Tulos: nolla!