lauantai 11. syyskuuta 2010

Blogi 3 v.Torstaina 9.9. blogini täytti 3 vuotta. Siis kolme vuotta olen kirjoittanut julkista päiväkirjaa tänne virtuaaliin, jota periaatteessa kaikki ihmiset maapallolla, joilla on koneessaan internet, voisivat lukea. Huikeeta edes ajatella tuollaista mahdollisuutta.  Tämän viikon Annassa oli lehden osiossa Pinnalla / Huomiot otsake Elämä Näytillä. Otsakkeen alla oli haastateltu Helana Vartiaista (blogi Helenainen) ja Katja Presnalia (blogi Skimbaco)blogin pitämisestä.
Vastaanpa itsekin blogin synttäreiden kunniaksi samoihin kysymyksiin täällä omassa blogissani.
Miksi kerrot elämästäsi blogissa?
En ole itse varsinaisesti ajatellut kertovani itsestäni vaan olen ajatellut pitäväni päiväkirjaa virtuaalisesti. En haikaile blogilleni suuria lukijamääriä, mutta totta kai olen iloinen jokaisesta lukijasta ja kommentista blogissani. Ihan blogin alkumetreillä kerroin sukulaisille ja ystäville blogin osoitteen ja toivoin tätä kautta pitäväni heidät jollakin lailla ajan tasalla elämästäni. Ainakin siskoiltani olen saanut myönteistä palautetta siitä, että tätä kautta he pysyvät paremmin kärryillä kuulumisistani. Toisaalta taas he tietävät joskus syvemmän merkityksen hieman ympäripyöreisiin kirjoituksiini täällä blogissani ;))
Mikä on hienointa, mitä bloggaaminen on elämääsi poikinut? 
En ole haikaillut mainostuloja enkä kutsuja tilaisuuksiin blogin kirjoittamisen myötä. Mutta sellainen pieni kutina minulla on, että olen saanut blogini kautta muutaman uuden virtuaaliystävän. Enkä kyllä ihmettelisi yhtään, että jos näiden ystävien kanssa osuisin joskus silmätysten, niin etteikö juttu luistaisi ihan livenäkin.
Mikä trendi on nyt mielestäsi ajankohtainen?
Olen äärettömän iloinen, että minun lemppariblogilistallani on eri ikäisten kirjoittajien kirjoittamia blogeja. On mahtavaa, kun voi kommentoida blogeja, vaikka tietää sen kirjoittajan olevan kolmekymmentä vuotta nuoremman kuin itsensä tai asuvan/elävän välimatkojen päässä minusta. Tämä virtuaalisuus on lähentänyt sukupolvia toisiinsa ja lyhentänyt välimatkoja.
Sitaatti blogista:
Eihän tässä näin pitänyt käydä! Luulet, että aika auttaa ja pääset irti asiasta. Ei tapahdu mitään vaan junnaat paikoillasi. Tiedät, että solmu pitäisi jollain lailla saada aukeamaan ja vapaus koittamaan. Mutta kun koukuttaa aina vaan....

7 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Lämpimät onnittelut 3v. synttäreiden johdosta!

On kiva tutustua erilaisiin ihmisiin lähellä ja kaukana. Joensuu on ihan kotinurkilla, vain parin-kolmen kilometrin päässä (rajasta).

Syysterveisin<3

Lady kirjoitti...

Onnea blogille! :)
Tajusin juuri, että olen tainnut olla ihan liian laiska kommentoija täällä. Oops. :/

Ihana idea tuo blogihaastattelu, taidan minäkin tehdä saman! :D

Punatulkku kirjoitti...

Kiitoksia Aili-mummo ja Lady!
Aili-mummo: sehän se tässä mukavaa onkin, että niin lähellä ja täällä koneen välityksellä tutustutaan.
Lady: ei kun haastattelu kiertoon, tulen kurkkimaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnee... niin se aika vain kuluu täälläkin...
sysky :(
pimeys ja harmaus mut onneks vielä lämmintä :)

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos onnitteluista!
Yöt ovat jo pimeitä ja syksy saapuu hiipien.

Perheenäiti kirjoitti...

Myöhäiset onnittelut 3-vuotiaalle!

Ilman blogimaailmaa ei mekään oltais "tutustuttu" :-)

Punatulkku kirjoitti...

Näin on ;))