keskiviikko 31. elokuuta 2011

Juhlat


Itse asia, jonka vuoksi matkustin viikonlopulla Etelä-Suomeen, oli Piipan ristiäiset. Olimme saaneet kutsun saapua juhlistamaan Piipan nimen julkistamista ja kastetta. Luterilaisen kaavan mukaan nimi annetaan ennen kastetta ja kasteessa lapsi otetaan seurakunnan jäseneksi. Yleensä luterilainen kaste suoritetaan lapsen ollessa noin kuuden viikon vanha. Piipa, joka syntyi 11.7. sai 27.8. etunimekseen nimen Frans. Kastepäivä oli harvinaisen lämmin elokuun viimeinen lauantai. Kastejuhlaa vietettiin serakuntakeskus Uutussa.


Seurakuntakeskuksessa suortetussa kasteessa käytetiin paikalla olevaa kastemaljaa. Juhlittava käyttäytyi hyvin korrektisti juhlan ajan. Isoveli sai kunnian kasteen jälkeen pyyhkiä pikkuveljen pään liinalla. Sitten pitkin hieman ihmetellä lattialle tippunutta kastevettä. Sylikummilla oli hieman lämpimät oltavat pidellessä juhlittavaa sylissään. Juhlan jälkeen juotiin vielä kahvit ja syötiin morsiamen suvun loihtimia herkkuja. Kastepappi kertoi vielä kastekynttilän merkityksestä ja sen käytöstä. 


Olipa mukava olla juhlassa mukana!


3 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Onneksi olkoon pienelle miehenalulle, Fransille ja hänen sylikummilleen<3

Sari kirjoitti...

Ristiäiset ovat aivan ihania. Meillä oli sellaiset kaksi viikkoa sitten ja pienestä tuli Ciia. Myös hänen isosiskonsa toimi pään kuivaajana. Taitaa olla nykyisin yleistyvä tapa.

Punatulkku kirjoitti...

Kiitokset pienen miehen puolesta.
Aivan ihanat ristiäiset :))Isoveli 2 v. oli myös aivan ihana, vaikka ennen juhlaa meinasi tulla maailmanloppu, kun olisi pitänyt laittaa juhlapaita päälle ja jääkiekkopaita olisi ollut paljon, paljon parempi!