perjantai 5. elokuuta 2011

Elokuu


Kun helteinen heinäkuu vaihtui elokuuksi, alkoi ilmassa olemaan jo syksyn tuntua. Yöt viilenivät ja muutamana aamuna ei ole meinannut herätä ollenkaan, niin sikeäksi uni on muuttunut. Viilenenvät ja pimenevät yöt antavat jo oikeasti nukkua. Viime sunnuntaina otetussa valokuvassa on niin selkeästi kesä ja syksy / heinäkuu ja elokuu. 
Ilmatieteenlaitoksen sivuilla on kerrottu, että heinäkuu oli yksi keskilämpötilaltaan lämpimämmistä 50 vuoteen.
Keskilämpötila oli maan etelä- ja itäosassa 3-4 astetta pitkäaikaisen keskiarvon arvon yläpuolella. Yksittäisistä havaintoasemista eniten hellepäiviä mitattiin naapurikunnassamme Tohmajärvellä, jossa niitä oli 20 kappaletta. Ei siis ihmekkään, että Aili-mummolla oli joskus ihan oikeasti kuuma :)) Sademäärissä on esiintynyt heinäkuussa maan eri osissa suuria eroja. Meillä täällä Itä-Suomessa on satanut tosi vähän. Ukkosia ja sateita ei ole ollut oikeastaan ollenkaan. Eilen yritteli vähän salamoida ja sataa, mutta ei sitten oikein jaksanutkaan. Pohjavedet ova tosi alhaalla ja itse olen saanut vastata työhön liittyen tästä aihees ta muutamaan puheluun. Mutta nyt on kesä muuttumassa syksyksi ja odotellaan mielenkiinnolla minkälainen syksy saadaan.
 
 

3 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Lienekö ollut ainoa ihminen Pohjois-Karjalassa, jolla oli kuuma?
Nyt ei enää ole...

Saattaa tulla vedestä puute, jo sateet jäävät vähäisiksi...;/

Muuten ihan hyviä havaintoja vesi-insinööriltä<3

Kivaa viikonloppua sinulle, Punatulkku Anne<3

ritva kirjoitti...

kauniit kuvat,kyllä on jo syksyn tuntua.Hyvää pyhäpäivää:)

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos ja sitä samaa teille blogiystäväni!
Et varmaan ollut ainoa Aili-mummo, hellettä on piisnnut myös täällä Jns:ssa. Sattui vaan niin sopivasti, että T-järvi pääsi historian kirjoihin :))