lauantai 3. syyskuuta 2011

Liian lyhyt hame


Helsingin reissun ensimmäinen kulttuuripläjäys oli Kansallisteatterin hyväntekeväisyysilta lauantai-iltana. Tähän oli syynä vuosia jatkunut minun ja Anna-lehden saumaton yhteys. Minulle on tullut Anna-lehti varmaan yli kaksikymmentä vuotta, enkä ole törmännyt parmepaan viikoittain ilmestyvään lehteen. Lehden, Sofi Oksasen ja Maija Kaunismaan yhteisprojekti Liian lyhyt hame, kertomuksia keittiöstä oli illan teema. 
Paketti on värikäs muotokuva naisen elämästä, arkisista ongelmista ja haaveista keittiöperspektiivistä katsottuna. (www.liianlyhythame.fi). 
Ilta alkoi Puhu nyt! -keskustelulla, jossa kirjailija Sofi Oksanen, Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtaja Ritva Karinsalo, Anna-lehden päätoimittaja Hanna Jensen ja pääkaupunkien turvakotiyhdistyksen Jussityöntekijä Matti Kupila keskustelivat perheväkivallasta illan juontajien Baba Lybecin ja Mikkos Kuustosen johdolla. Puoliajalla oli mahdollisuus ostaa illan aikana julkaistavia Sofi Oksasen kirjaa ja Maija Kaunismaan tupla-CD:tä, joiden myyntituloista osa menee suoraan Ensi- ja turvakotien liitolle. 


Minäkin ostin paketin, johon kuului vielä pikkuessu ja sain kirjaan Sofin signeerauksen. Ilta jatkui Maija Kaunismaan levynjulkaisukonsertilla, jossa Maija ja yhtye esittivät Sofin sanoittamia lauluja.


Teatteriin oli saapunut myös presidentti Tarja Penttinsä kanssa. Tarja istui yleisön joukossa ja sähköisti jonkun verran tunnelmaa. Yksi turvamies nappi korvallaan seurasi pressan liikehdintää sivusta. Tarja oli kirjan ostojonossa samalla tavalla kuin me muutkin. 


Ilta oli hieman erilainen kuin mitä normaali teatterissa käynti yleensä. Minun mielenkiintoni ja valintani kohdistui Anna-lehden ja Sofi Oksasen johdosta. Olen lukenut Sofin kirjoittamat kirat ja viimeisen kirjan lukemisen jälkeen googletin Sofia. Hämmästyin miten paljon kirjoissa on Sofin omia kokemuksia ja omaelämän kerrontaa. Näistä voit lukea täältä ja täältä.


PS. Willensaunan tilaisuus, ennen virallista ohjelmaa Annan lukijoille, olikin peruttu :(

2 kommenttia:

SofiaTanninen kirjoitti...

Hienoa SOFI on minun palvonnan kohde :)

Punatulkku kirjoitti...

Hei!
Minä tykkäsin kovin Sofin kirjoista. Sofi kirjoittaa tosi hyvin. Kirjojen aiheet, jotka kertovat ainakin osittain hänen omista kokemuksistaan ovat myös ajatuksia herättäviä. En ihmettele yhtään, että hän on lähtenyt mukaan tähän kampanjaan.

Kiitos kommentista :))