lauantai 13. elokuuta 2011

Pohojanmaan reissu


Loppuviikolla oli vuorossa työpaikan syysretki Kokkolan asuntomessuille. Retkestä muodostui Pohjanmaan turnee akselilla Nivala - Ylivieska - Kalajoki - Kokkola. Torstaina ajeltiin ensin Nivalaan, jossa oli ihan ensimmäisenä ohjelmassa ruokailu Sapuskassa. Maittavan ruuan jälkeen kuultiin Nivalan Teknologiakeskuksen salissa esitys paikallisesta "kollegasta" Vesikolmiosta. Sitten ajeltiin tutustumaan paikallisen toimijan uuteen vedenkäsittelylaitokseen. 

Paikallinen ristilukki
Ilatapäivällä oli hieman vapaampaa ohjelmaa shoppailun merkeissä Yliviskan Kärkkäisen kaupassa. Minulle tarttui mukaan Marimekon jokapoika Miss-paita mustavalkoisena puoleen hintaan ja punainen Unikkokuosinen kosmetiikkalaukku ihan normaaliin hintaan. Melkein kaikilla oli jotain pientä ostosta linja-autolle tullessa. Onnellisina shoppailusta siirryimme kohti majapaikkaamme Kalajokea. Kalajoella majoituimme Spahotelli Saniin.


Illalla ohjelmassa oli kylpylää, juomaa, ruokaa, tanssia ja karaokea....kuka uskalsi nousta estradille. Pistettiin kokki lujille Ravintola Stagessa, kun meitä porhalsi paikalle 35 henkeä ruokailemaan ilman ennakkovaroitusta. Ja jälkiruuan sai vasta kahden tunnin kuluttua. Mutta hyvää kannatti odottaa. Ja kun viereisessä Viihdekeskus Merisärkässä ei ollut torstai-iltana esiintyjää, niin pistettiin omat jamit pystyyn. Tanssilattia oli kokonaan meidän. Minä ja huonekaveri väsähdettiin puolilta öin, mutta innokkaimmat olivat vaihtaneet paikkaa ja viihtyneet aamutunneille asti.
Hyvin nukkuneena ja syöneenä aamu alkoi aikaisin ja lähdinkin sitten aamuaurinkoisille Kalajoen hiekoille hieman kuvailemaan...Kuvailujen ja aamupalan jälkeen linja-auton nokka käännettiin kohti Kokkolaa ja Asuntomessuja. Messuilla kiertelyyn oli varattu aikaa neljä tuntia. Toisena vaihtoehtona oli käväistä messuilla ja käydä paikallisella putsarityömaalla. Mutta neljä tuntia oli tänä vuonna liian lyhyt aika messuilla kiertelyyn, kun siihen piti ympätä vielä ruokailu- ja kahvitauot. Seuraavaksi muutama yksityiskohta messuilta, joka tarttui kameran filmille.

Reissussa saattaa rähjääntyäkin :(
Ei kommentteja: