lauantai 19. maaliskuuta 2011

Nine musikaali

Valtionhotelli
 Kulttuuriretki alkoi aamulla linja-autokuljetuksella kohti aurinkoista Imatraa. Ohjelmassa oli yhden ABC-pysähdyksen ja aamukahvin jälkeen ruokailu Imatran Valtionhotellissa. Maittava ruoka tarjoiltiin seisovasta pöydästä ja oli älyttömän hyvää. 
WC-taidetta
 Ruokailun jälkeen ohjelmassa oli Nine musikaali Karelia salissa. Musikaali oli nautittavaa musiikki-ilottelua alusta loppuun. Nimirooleissa Pekka Räty, Satu Silvo ja Sinikka Sokka. Seuraavat kuvat olen ottanut musikaalin ohjelmalehtisestä.

Ohjelmalehtinen

Musikaalinumerot

Guido ja Luisa Contini

Ohjelmalehtisessä kerrottua:
Nine-musikaalin historiaa
Ollessaan opettamassa Yalen yliopistossa Maury Yeston alkoi jo v. 1973 säveltää musikaalia, johon inspiroi Federico Fellinin v. 1963 ilmestynyt elokuva 8 ½. Yeston oli nähnyt teini-ikäisenä tämän elokuvan ohjaajasta joka kärsi keski-iän kriisistä ja luomisvoiman uupumisesta, ja häntä kiehtoi useat teemat. "Katsoin valkokankaalle", ja hän jatkoi: "Tuohan olen minä! Uskon edelleen unelmiin ja ihanteisiin olla taiteilija, ja nyt tässä oli elokuva... taiteilijasta kriisissä. Tekemisestä tuli pakkomielle." Musikaalin nimeksi tuli Nine, koska Yeston oli sitä mieltä että hänen musiikkinsa toisi sen puuttuvan puolikkaan Fellinin alkuperäiseen nimeen, ja tietystikin Pikku-Guidon 9-vuotiaana kokemasta elämää muuntavasta hetkestä.

" Mut´ ketään saa ei koskaan
jos vain kaikkeen hamuaa,
siis naarmun polveen saa,
oppii, oivaltaa.
Ymmärtää ja siitä selviää -
kasvamista tää. "

6 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Varmaan kiva ja hieno esitys<3

Nora kirjoitti...

Mahtavaa, että Suomessa osataan tehdä näyttävää ja viihdyttävää kulttuuria. Varmasti loistava esitys, suosittelen myös Vuonna 85 Remixiä, jonka pääsin eilen katsastamaan.

Punatulkku kirjoitti...

Musikaali oli hieno & kiva! Mukavaa, että näitä tehdään myös hieman täällä "syrjässä". Imatrallehan ei meiltä ole kuin noin kahden tunnin matka. Päivähän siinä meni, mutta ruoka Valtionhotellissa oli myös hyvää, joten tuollainen ohjelmakokonaisuus oli ihan kiva.
Nora nauti mahdollisuudesta valita pääkaupunkiseudun urheilu-, kulttuuri-, musiikki- yms. tarjonnasta ja onhan täälläkin mistä valita. Pitäisi saada vain itsestään irti hieman enemmän, jotta tulisi lähdettyä. Nuo antavat myös jaksuja tähän arkeen :))

Stansta kirjoitti...

Kolahti tuo "naarmun polveen saa" kun täällä podetaan hieman naarmua isompaa polvivaivaa. Mäkin tahtoisin päästä katsomaan musikaalia... :)

Punatulkku kirjoitti...

Stansta, paranemista polvellesi, ei ole kiva kun polvi on toimintakyvytön :(
Musikaali oli hyvä, vieläkin hehkutan tunnetta, jonka se sai aikaan ;)) Kokemus innostaa jatkossa minuakin käymään katsomassa vaikka vähän kauempanakin.

Stansta kirjoitti...

Kiitos! Onneksi polvi alkaa toipumaan sillä "pikalähetteen" osoittama aika magneettikuvaan on VASTA ensi kuun lopussa.