torstai 5. tammikuuta 2012

Vaalit


Viimeistään kahden viikon päästä pitäisi tietää, ketä äänestää tasavaltamme presidentiksi. Tänään heräilin  aiheeseen ajellessani autolla maakunnassa. Vaalimainokset olivat nimittäin ilmestyneet katukuvaan. Niinpä kävin äsken tekemässä YLE.fi vaalikonekyselyn ja sain sitten tiedoksi ehdokkaan, joka olisi lähimpänä minun arvomaailmaani. Aihealueet kyselyssä olivat johtaja, ulkopolitiikka, arvot ja ihminen. Jokaisessa osa-alueessa oli viisi kysymystä. En saanut ykköseksi enkä kakkoseksi enkä vielä kolmanneksikaan nousemaan sitä ehdokasta, jota olen meinannut äänestää. No ainahan voi spekuloida kysymysten asettelusta vaalikoneessa. Ja ainahan voi kääntää takkia, jos niin haluaa, vaikka se ei kuulukaan omiin tapoihini.
Minä olen sitä mieltä, että presidentillä pitää olla "munaa" sanoa suoraan mitä mieltä on sekä olla ja toimia sanojensa mukaisesti. Mutta katsotaan ensi viikolla, kun ennakkoäänestys alkaa, voisiko jo silloin käydä vääntämässä oman ehdokkaan numeron äänestyslippuun vai jääkö äänestys varsinaiseen äänestyspäivään.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Minä olen kans tehnyt Ylen vaalikoneen ja sain omituisen tuloksen. Minusta jotkut kysymykset siinä oli hieman epäoleellisia, joten itse en aio luottaa siihen liiaksi.

Kyselit kauluristani ja nyt minulla on tarkemmat tiedot. Silmukoita loin 40 alkuun ja minusta se on hyvä leveys. Tein neulomuksesta 130 cm pitkän, mutta hieman lyhyempikin olisi toiminut ihan hyvin.

Mukavaa loppiaista ja viikonloppua! :)

Punatulkku kirjoitti...

En minäkään luota tuohon vaalikonetulokseen ja olen ihan samaa mieltä kysymyksistä. Eikä oikein tee mieli kokeilla muitakaan vaalikoneita. Kiitos ohjeista :)