torstai 12. tammikuuta 2012

Kaupungintalo


Joensuun kaupungintalo sijaitsee Rantakadulla. Kaupungintalon suunnitellut Eliel Saarinen ja se on rakennettu vuonna 1914. Rakennus on kansallisromantiikkaa ja myöhäisjugendia yhdistelevä tiilirakennus. Vuonna 1966 maaliskuussa kaupungintalo oli vähällä palaa tulipalon seurauksena. Tulipalo sai alkunsa teatterin näyttämöltä. Entinen työkaveri kertoi, että oli katsomassa tulipaloa, joka roihusi kaupungintalon tornissa.


Kaupungintalossa sijaitsee vieläkin kaupunginteatterin suuri ja pieni näyttämö, teatteriravintola ja kaupungin keskushallinto. Kaupunginjohtajan työhuone on kaupungintalossa.


Kaupungintalo sijaitsee aivan Pielisjoen rantamaisemissa ja kaupungintalon takana Elielinkujan päässä joen rannassa sijaitsee kesäisin ravintolalaiva Elina, joka näkyy yllä olevassa kuvassa.


Kaupungintalosta otetuista valokuvista kaksi ensimmäistä on otettu syyskuussa 2011 ja kaksi viimeistä Penttilän puolelta uuden vuoden yönä.

3 kommenttia:

Marja Leena kirjoitti...

Mukava katsoa noita kuvia kun olen alunperin joensuulaistyttö. Olin katsomassa tuota kaupungintalon paloa minäkin nuorena, asuimme silloin aivan lähellä Suvantokadulla.

Punatulkku kirjoitti...

Sinä olet asunut sitten ihan keskustassa. On vaan keskusta muuttunut valtavasti siitä. Käytkö miten usein täällä päin?

Marja Leena kirjoitti...

Nykyisin aika harvoin, korkeintaan pari kertaa vuodessa. Viimeksi taisin käydä viime keväänä.