lauantai 21. tammikuuta 2012

Tommy Tabermann


"Rakkausrunoilijan hieman hupsun kerubi-imagon alta löytyy tiukka annos äijää" lukee Juhan Nummisen kirjoittaman kirjan takakannessa. Minulle Tabermann on tuttu Uutisvuodon kapteenina, jossa hän loisti verbaalisella lahjakkuudellaan yhdessä Jari Tervon kanssa vuosia. Minulla ei ole yhtään Tabermannin runokirjaa, enkä ole törmännyt häneen puhujanakaan. Uutisvuodon jälkeen kansanedustajana sos.demarien riveissä muutaman vuoden toimineena Tabermann on minulle aivan uusi tuttavuus. Muutaman hänen runonsa olen lukenut täällä blogeissa. Nummisen kirjoittama läpileikkaus rakkausrunoilijan elämästä mairittelee hänen sosiaalisuudellaan, älyllään, puheen lahjoillaan ja monella muulla positiivisella asialla. Ilmeisesti näin onkin, koska hänestä ei ole kauheasti ollut asiaa iltapäivälehtien lööpeissä. Enpä ihmettelisi yhtään, vaikka joskus Tabermannin runokirjakin eksyisi käsiini tai jopa kirjahyllyyni asti!

2 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Ostin tuon saman kirjan eilen alennusmyynnistä Suomalaisesta kirjakaupasta. Olen sen verran ihastunut Tabermannin runoihin, ja siteerannatkin häntä melkoisesti, että kannattaa lukea hänestä kirja, milloin kohdalle osuu.

Mukavia lukuhetkiä sinulle, Punatulkku, kirjojen parissa.;D

Punatulkku kirjoitti...

Suomalaisen ALE:sta minäkin ostin tämän kirjan. Sai hyvin läpileikkauksen Tabermannin elämästä. Onhan hänellä aikamoinen tuo runokirjatuotanto ja muutama romaanikin siellä seassa.