lauantai 17. syyskuuta 2011

Ruokaa ja herkkuja


Vaikka ruoka ei näyttele elämässäni kauhean suurta osaa, on se kuitenkin välttämätön hyvä. En ole koskaan sanottavammin tykännyt ruuan laitosta enkä myöskään harrastanut ruuan tekmistä enemmälti. Nytkin elämässä on sellainen tilanne, että laitan ruokaa oikeastaan vain viikonloppuna. Juniori syö käytännön pakosta viikolla ja usein viikonloppunakin, joko eineksiä tai kokkailee sitten itse ruokansa. 
Minun osittaisen karppauksen takia tein tänään itselleni ja juniorille erikseen ruuat. Juniorin ruoka sisälsi kanaa, katkarapuja, makaroonia ja ruokakermaa. Minä suosin tänään jo useamman kerran aikaisemminkin kokattua kausiruokaa, joka sisälsi punasipulia kuullotettuna, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä pilkottuna ja katkarapuja sekä lisukkeena ruokakermaa. Tämä pläjäys kuullotettiin, kypsennettiin ja haudutettiin wokissa. Sitten ruokalautanen täydentyi valmissalaateilla ja tomaatilla.


Eilen ostin itselleni perjantainameiksi jugurtticashewpähkinöitä ja kuivattuja hedelmäpaloja pussilliset. Illan aikana napostelin jälkiruokakulhollisen tällaisia nameja. Jo helpotti makean himo vähäksi aikaa.


Vaikka karppaankin osittain ja ruokailussa jätän pois perunan, makaroonit ja vaalean leivän, tunnustan herkuttelevani ihan viikottain. Suosimassani kahvila Houkutuksessa viimeksi käydessäni, sen herkkuhyllyltä maistelin aivan ihanaa mustikkaruiskakkua. Hekullista ja maistuvaa karpattavaa :))


Kotona leivon aina silloin tällöin karppisämpylöitä. Viimeksi unohdin ostaa rahkan ja edellisen kerran ostin kermaviiliä rahkan sijaan. Mutta sämpylät tulivat syötyä molemmilla kerroilla. Nyt kaapeissa on kaikki oikeat ainekset seuraavaan leivontasessioon ja kuka tietää vaikka jo huomenna herkuttelen karppileivällä.


2 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Voi mitä herkuja hyvää viikonloppua<3

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos :))
Ja oikein mukavaa syksyä sinulla!