perjantai 27. toukokuuta 2011

Turku

Putsarityömaa

Viime viikolla tehtiin työ- ja yhteistyökollegoiden kanssa  kiertomatkailua halki Suomen. Tiistaina lähdettiin aamusta pikkubussilla liikenteeseen ja ajeltiin Kouvolaan. Kouvolassa käytiin ihmettelemässä putsarityömaata ja kuultiin esitelmä Kouvolan vesihuollosta. Kouvolasta jatkettiin määränpäähän Turkuun, jossa oli keskiviikkona ja torstain vuorossa YT 2011-messut ja vesihuoltopäivät. 

Kutsukortti

Keskiviikkoillaksi olimme saaneet yhteistyökumppanilta kutsun saapua viettämään Renesanssi-iltaa Turun linnaan. Linnassa meillä oli ohjelmassa renesanssiajan ruokailu pitkän kaavan mukaan sekä seurustelua. Pöytään oli ensiksi katettu vain veitsi eli käsien pesun jälkeen ensimmäiset eineet syötiin käsin. Lautasena toimi leipä ja lupa oli pyyhkiä kätensä pöytäliinaan. 

"Lautanen" ja juomalasikavalkadi

 Jossakin vaiheessa saimme haarukan ruokailun helpottamiseksi ja niinpä ruokaillessa aika hurahtikin ihan huomaamatta. Hallitsijapariskunta saapui jossakin vaiheessa iltaa ruokailemaan kanssamme ja osoitimme huomiota lyömällä nyrkkiä pöytään. He esittivät muutaman biisin ja poistuivat ennen meitä. Ohjelmallinen ruokailu oli ihan kiva elämys Turun linnassa.

Sisäänmenon ulkosoihtu

Torstaiaamupäivästä teimme toisen hienon tutustumiskäynnin Kakolan alle kallioon rakennettuun jätevedenpuhdistamoon. Valtavan isosta laitoksesta ei ollut maan päälle näkyvillä kuin pieni rakennus ja muutama ulosajoramppi. Kallion sisään rakentaminen tällaiselle laitokselle on tosi hyvä keksintö.

Pohjapiirros Kakolan putsarista

Putsarivierailun jälkeen auton nokka kohti Joensuuta ja siinä hurahtikin sellainen täysi työpäivän tuntimäärä ennen kuin oltiin kotona. Tulomatkalla minun take away-kahvini suorastaan hyppäsi auton pöydältä kollegan housuille, voi ei! Sitä varten varmaan bussissa olikin mukin/pullonpidikkeet pöydillä!

1 kommentti:

Sari kirjoitti...

Tuo on muuten todella ihana tuo renesanssi-illallinen. Itsekin olen siitä päässyt nauttimaan. Ja vaikka ei meidän putsaria paljon maan päälle näy, niin valitettavasti hajuhaitta on välillä ihan mahdoton! Ei kiva näin keskellä kaupunkia.